De här bullarna går väldigt snabbt att göra. Man kan ha i vad man vill, dessa är med nötcreme. Riktigt mumsiga
 
Wienerbullar med nötcreme
18-20 st.
 
Deg
50 g. jäst
3/4 dl mjölk
100 g. smör 
2 msk strösocker
2 ägg
lite salt (några korn)
6 dl vetemjöl 
 
Fyllning
175 g. nötcreme
 
Garnering
1 uppvispat ägg
mandelspån
ev. lite kristyr
 
Smula ner jästen i en degbunke, lös upp med den kalla mjölken. Tillsätt smör i bitar och resterande till degen. Arbeta för hand, med degkrokar eller assistent. Dela degen i två delar. Kavla ut varje till en avlång platta. Bred ut nötcremen och rulla ihop. Dela varje degbit i 9 - 10 bullar. Lägg på ugnsplåt med bakplåtspapper. Blir två plåtar. Låt jäsa övertäckta med bakhandduk i 1 timme.Sätt ugnen på 250 grader. När bullarna jäst klart pensla med ägg och strö över mandelspån. Grädda mitt i ugnen cirka 8 min. Låt svalna
 
Mördegshjärtan är supergoda med bara vaniljkräm men idag blev dom lite tilltufsade även med plommonmarmelad. Väldigt goda men lite pyssliga att göra. Går självklart bra att fylla med annan marmelad eller sylt. Kan frysas men tina upp långsamt innan dom ska ätas
 
Plommon och vaniljfyllda hjärtan
6 st.
 
Smöra 6 st. hjärtformar i aluminium.
 
Smördeg
2 dl. vetemjöl
0,5 dl. potatismjöl
2 msk. strösocker
1 äggula
100 g. smör
 
Vaniljkräm
1 dl. grädde
1 äggula
1 tsk. strösocker
cirka 1 msk. potatismjöl
1,5 tsk. vaniljsocker
 
cirka 1-1,5 dl plommonmarmelad
eller annan sort, går även bra med sylt
 
Arbeta ihop mjölsorterna, socker, äggula och smör till en smidig deg, gärna i matberedare. Lägg i en  plastpåse och förvara i kylen 30-60 min. Vaniljkräm: Måtta upp grädde, äggula, socker, potatismjöl. i en kastrull. Vispa tills den tjocknat en aning. Låt svalna och tillsätt vaniljsocker. Rör om. Sätt ugnen på 300 grader. Ta ut degen från kylskåpet och dela på två. Kavla ut den ena (om den fastnar så strö vetemjöl på underlag och kavel. Tryck ut degen i de 6 formarna. fördela marmeladen på varje hjärtan och sist vaniljkrämen. Kavla ut resterande deg och tryck över varje form. Ta bort eventuellt överbliven deg. Ställ på en ugnsform och grädda nederst i ugnen cirka 25 min. Stjälp upp på ett fat och låt svalna. Pudra över lite florsocker vid servering.
Mumsigt till en mugg med nybryggt kaffe
En riktig 70- tals klassiker som hettats till lite. En snabblagad, god och dessutom nyttig rätt. Servera gärna med ett nybakat bröd till

Köttfärsfyllda paprikor med chili och svamp
6 st.

6 paprikor
500 g. Köttfärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 färsk chili 
200 g. färska champinjoner
1 burk. kons. tomater ( mutti, god sort)
2 tsk. worcestershiresås
2 msk. tomatpuré 
1 msk. senap 
2 msk. torkad pizzakrydda
chilikrydda, salt och peppar
riven ost

Skär av toppen på paprikorna och ta bort frön och de vita "strängarna". Skär även av en bit av botten så dom står stadigt. Koka paprikorna i en rejäl kastrull med lite salt i. Koka cirka 10 min. Känn att dom mjuknat en aning. Ta upp med en hålslev och ställ dom upp i en ugnsfast form. Sätt ugnen på 225 grader. Hacka den gula löken, vitlöken, chilin och svampen, bryn i en stekpanna med en klick smör. Tillsätt köttfärsen och stek klart allt. Smaksätt med resterande utom osten. Smaka av. Fyll paprikorna med färsen, toppa med riven ost. Gratinera i ugn tills osten smält och fått fin färg. Servera gärna med ett gott bröd till