Vad sägs om en krispig fiskburgare. Filén saltas, peppras och rullas i panko,  steks sedan i lite olja  eller smör på medelvärme. Servera med goda tillbehör. Bakat bröd är väl bäst men om man inte har lust att baka så är brooklynbröden helt ok
 
Krispig rödingburgare med bröd och dill/chilimajo
4 pers
 
4 hamburgerbröd
400-500 g röding filéer eller annan fisk i lite tunnare skivor
panko 
salt, peppar
lite smör eller olja att steka i
 
tillbehör, förslag
röd lök i skivor
paprika i skivor
tomater i skivor
sallad
smakrik ost
 
dill/chilimajo
1 dl majonnäs (går snabbt att göra egen, recept på bloggen)
2 dl gräddfil 
5 msk dill
lite färsk röd hackad chili eller flakes
salt, peppar
 
Gör så här
Gör iordning alla tillbehör. Rör ihop dill/chilimajon, 
smaka av och låt stå ev.kallt tills burgarna är klara. 
Salta, peppra filéerna, rulla i rikligt med panko. Stek i smör eller olja på medelvärme tills dom fått gyllenbrun färg och är genomstekta. 
Ta upp filéerna och låt bröden bli varma i stekpannan eller i ugnen. 
 
Servera med tillbehören. Hoppas det smakar bra / Kram GT