Vad sägs om en krispig fiskburgare. Filén saltas, peppras och rullas i panko,  steks sedan i lite olja  eller smör på medelvärme. Servera med goda tillbehör. Bakat bröd är väl bäst men om man inte har lust att baka så är brooklynbröden helt ok
 
Krispig rödingburgare med bröd och dill/chilimajo
4 pers
 
4 hamburgerbröd
400-500 g röding filéer eller annan fisk i lite tunnare skivor
panko 
salt, peppar
lite smör eller olja att steka i
 
tillbehör, förslag
röd lök i skivor
paprika i skivor
tomater i skivor
sallad
smakrik ost
 
dill/chilimajo
1 dl majonnäs (går snabbt att göra egen, recept på bloggen)
2 dl gräddfil 
5 msk dill
lite färsk röd hackad chili eller flakes
salt, peppar
 
Gör så här
Gör iordning alla tillbehör. Rör ihop dill/chilimajon, 
smaka av och låt stå ev.kallt tills burgarna är klara. 
Salta, peppra filéerna, rulla i rikligt med panko. Stek i smör eller olja på medelvärme tills dom fått gyllenbrun färg och är genomstekta. 
Ta upp filéerna och låt bröden bli varma i stekpannan eller i ugnen. 
 
Servera med tillbehören. Hoppas det smakar bra / Kram GT
 
Hej! Jag har ju legat efter med lite recept på bloggen men här kommer några nya. Fredagar då serveras taco i många hem. Kan tipsa om lite variation ex. med att göra quesadillas. Man kan fylla dom med allt möjligt. Dom här är med tunt skivad fläskkarré. Mumsigt vad gott det är. Man har verkligen svårt att hålla sig till bara en bit
Quesadillas med fläskkarré och hot salsasås
4 pers
 
8 st. stora tortillabröd
1 burk hot salsasås
1 färsk röd chili, finhackad alt. några hackade jalapenos på burk
400 g. stekt fläskkarré i tunna skivor
riven ost
 
Gör så här
Lägg ut fyra bröd på bänken, fördela ingredienserna ovanpå som typ pizzor. Lägg de kvarvarande ovanpå och platta till lite. Stek dom på båda sidor i en torr grillpanna eller stekpanna. Skär varje bröd  i fyra tårtbitar
 
Servering
Jättegott med färsk mango i skivor, ev. lite gräddfil och färsk koriander eller tomater
 
Mums :)
Dom går säkert åt i ett nafs, så gör gärna några extra :)
 
Hoppas att det smakar bra  /Kram GT
Köttfärs det är ett måste, ser alltid till att det finns några paket i frysen.  Man kan ju göra hur mycket som helst på färsen. Du har säker några favoritrecept, får gärna dela med dig :)
Här en lättare rätt som har mycket smak. Dessutom sköter spetten sig själva i ugnen
Färsspett med lufttorkad skinka och fäncoleslaw
4 pers 
 
 
Färsspett
500 g nötfärs
1 gul lök, hackad
2 vitlöksklyftor, hackade
0,5 paket lufttorkad skinka skuren i mindre bitar
0,5 - 1 röd färsk chili, hackad
0,5 msk sambal oilek
1-2 msk. persilja, hackad (går bra med fryst)
1 msk. hoisinsås
salt, peppar
 
Ugnsstekta tomater
4 tomater i skivor
flingsalt
fänkålsfrön
 
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda ihop alla ingredienser. Dela den i fyra delar. Av varje del rullas fem "bullar" som träs upp på spett. Lägg spetten över ett ugnsfat. Ställ in mitt i ugnen i cirka 20-25 minuter tills dom är genomstekta.
Lägg tomatskivorna i en ugnsfast form, strö på salt och fänkålsfrön. Ställ dom i ugnen tillsammans med spetten och stek dom mjuka
 
Fäncoleslaw
200 g. strimlad vitkål
200 g strimlad fänkål
0,5 gul lök i tunna skivor
2 dl gräddfil
1 msk majonnäs
1 msk honung
2 msk äppelcidervinäger eller vitvinsvinäger
salt, svartpeppar
 
Gör så här
Blanda ihop allt och låt stå helst någon timme
 
Servering
Lägg spetten på tomatskivorna och servera med coleslaw
 
Hoppas att det smakar bra  /Kram GT