I somras blev det en hel del blåbär plockade och nu när vårsolen tittar fram så passade jag på att röra ihop en kaka med en massa blåbär. Ja, ingen visp utan bara röra ihop allt och vara ganska frikostig med de blåa bären ovanpå. God att äta som den är eller med en klick vispad grädde. Mums :-) 
Blåbärskaka 

3 ägg
4 dl strösocker
150 g smält smör
4 dl vetemjöl
3 tsk vaniljsocker
5-6 dl frysta blåbär

Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och bröa en form cirka 20x30 cm
Rör ihop ägg, strösocker, smör, vetemjöl och vaniljsocker i en skål, vispa ej!
Häll smeten i formen och häll över blåbären, om man vill kan man också trycka ner blåbären men jag tycker det är fint som ett täcke
Sätt in mitt i ugnen cirka 45-55 min. Känn med en sticka att den är färdiggräddad
Strö över lite florsocker då den kallnat och servera med en klick grädde, annats är den god som den är

Hoppas att kakan smakar bra ./ Kram GT
Mums med blåbär 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress