Köttfärs det är ett måste, ser alltid till att det finns några paket i frysen.  Man kan ju göra hur mycket som helst på färsen. Du har säker några favoritrecept, får gärna dela med dig :)
Här en lättare rätt som har mycket smak. Dessutom sköter spetten sig själva i ugnen
Färsspett med lufttorkad skinka och fäncoleslaw
4 pers 
 
 
Färsspett
500 g nötfärs
1 gul lök, hackad
2 vitlöksklyftor, hackade
0,5 paket lufttorkad skinka skuren i mindre bitar
0,5 - 1 röd färsk chili, hackad
0,5 msk sambal oilek
1-2 msk. persilja, hackad (går bra med fryst)
1 msk. hoisinsås
salt, peppar
 
Ugnsstekta tomater
4 tomater i skivor
flingsalt
fänkålsfrön
 
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda ihop alla ingredienser. Dela den i fyra delar. Av varje del rullas fem "bullar" som träs upp på spett. Lägg spetten över ett ugnsfat. Ställ in mitt i ugnen i cirka 20-25 minuter tills dom är genomstekta.
Lägg tomatskivorna i en ugnsfast form, strö på salt och fänkålsfrön. Ställ dom i ugnen tillsammans med spetten och stek dom mjuka
 
Fäncoleslaw
200 g. strimlad vitkål
200 g strimlad fänkål
0,5 gul lök i tunna skivor
2 dl gräddfil
1 msk majonnäs
1 msk honung
2 msk äppelcidervinäger eller vitvinsvinäger
salt, svartpeppar
 
Gör så här
Blanda ihop allt och låt stå helst någon timme
 
Servering
Lägg spetten på tomatskivorna och servera med coleslaw
 
Hoppas att det smakar bra  /Kram GT
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress