Vi älskar att fiska, ser alltid till att vi har gott om det i frysen. Det här är nog bland det godaste som finns och när man har fiskat den själv så känns den ju ännu godare då man även får en historia bakom
Honungsgravad röding med underbar sås

2-4 röding filéer 
0,5 dl vanligt salt
1 dl strösocker
hel krossad peppar
dill
honung 1-2 msk

Gör så här
Blanda ihop salt, socker och peppar. Torka ren filéerna och lägg dom med skinnsidan nedåt. Strö över salt/sockerblandninge över fisken så det täcker överallt. Strö över rikligt med dill, går bra med djupfryst. Lägg ihop filéerna med köttsidorna mot varann.
Lägg fisken i typ en glasform, ringla över honungen. Täck med plast och tryck den mot fisken, lägg en tyngd över, jag brukar även lägga på ett glasblock. 
Låt stå i kylskåpet. Vänd efter 12 timmar. Klar efter 2 dygn. Vänd gärna fisken en gång till. 
Ta upp fisken, torka bort överflödig dill och vätska. Förvara i en plastpåse.

Underbar sås
1 msk dijonsenap
1 msk söt senap
2 msk strösocker
1,5 msk vitvinsvinäger
1, 5 dl rapsolja
1-2 äggulor
salt, peppar
2-3 msk gräddfil

Tillsätt alla ingredienser utom gräddfilen i en smal bunke och sätt ner en mixerstav. 
Håll still staven några sekunder då den startar, vicka sedan försiktigt på den tills det börjar bli en tjockare sås. Rör i gräddfilen



Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress