Blåbärsmuffins
12 st. stora
 
2,5 dl mjölk
4 stycken ägg
250 g rumstemp. smör
3,5 dl. strösocker
7 dl vetemjöl
2,5 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
cirka 3,5 dl blåbär (pudra med lite vetemjöl eller potatismjöl så att dom inte är så blöta)
 
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader
Vispa smör och strösocker luftigt. Ta en annan skål och vispa upp ägg och mjölk. Blanda ihop vetemjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt. Rör sedan ihop allt till en smet. Fördela i 12 stycken muffinsformar, fyll till hälften i formarna, bra om dom står i muffinsplåtar. Blanda ihop blåbären med lite vetemjöl eller potatismjöl.
Tryck ner lite blåbär i smeten och fördela resterande ovanpå.
Ställ in mitt i ugnen cirka 25 minuter. Kolla med sticka att dom är färdiggräddade.
Låt svalna. Pudra över lite florsocker vid servering
 
Kram Lena
 
 Hur gott kan det vara?
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress