Korv finns i hur många sorter som helst. Att göra sin egen korv är underbart gott. Inga konstigheter är tillsatta och det är det bästa. Här är ett recept på lite chiliheta italienska rökta korvar. Lite pyssel att göra dom och tar sin lilla tid men det är det absolut värt att göra emellanåt
 
 Hemlagad rökt het italiensk korv
svinfjälster 28/30 mm (ligga i blöt några timmar före)
800 g magert nötkött, typ fransyska, etc
800 g fläskkarré.
1-5 -2 stycken pressade solo vitlökar eller 7-8 stycken klyftor
0,75 tsk cayennepeppar
lite chilipeppar
0,5 tsk torkad timjan
0,75 tsk malda fänkålsfrön
3 st. malda lagerblad
0,5 tsk vitlökspulver
1-1,5 tsk mald svartpeppar
20 g. salt
0,3 tsk mald muskotnöt
 
Gör så här
Skär köttet i mindre bitar, mal med 8 mm hålskiva sedan en gång till med5 mm hålskiva.
Blanda i resterande, stek lite av smeten i en stekpanna, smaka av och tillsätt eventuellt lite mer kryddor
Fyll fjälster (ska ligga kallt i vatten några timmar före sedan sköljs dom igenom med kallt vatten. Trä upp på korvhorn. Gör cirka 18-20 långa korvar. Knyt med bomullssnöre
Sätt på röken med alspån/briketter. Häng eller lägg in korvarna. 60 graders värme tills fin färg, höj sedan till 77 grader. Korven är klar då dom har en innertemperatur på 68 grader.
Perfekt att äta som dom är eller i skivor på en pizza. Lite sting i dessa korvar
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress