Quiche Lorraine
Denna franska ost och skinkpaj är absolut värd att lyfta fram ibland. Enkel och riktigt god. Vill man göra en smalare variant så kan man minska på fettet och tillsätta kesella i pajdegen och använda mager ost istället. En god sallad med lite rhode island sås är jättegott att servera till pajen.
 
Pajdeg
125 g smör
3 dl vetemjöl
2 msk kallt vatten
 
Fyllning
150 -200 g rökt skinka i mindre bitar
150 - 200 g riven lagrad ost
4 stycken ägg
1 dl vispgrädde
3 dl mjölk
peppar
salt
 
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader
Blanda ihop ingredienserna till pajdegen, klä en pajform med degen. Fyll på med ärtor eller sätt bitar av aluminiumfolie runt kanterna så att de inte glider ner, nagga botten med en gaffel. Sätt in formen i kylskåpet cirka 30 minuter
Grädda sedan pajskalet mitt i ugnen, cirka 10 minuter, aluminiumfoliet tas bort de sista minuterna.
Blanda ihop skinka och riven ost, och fördela i pajskalet. Vispa upp ägg, grädde och mjölk i en skål. Salta och peppra. Häll över skinkan och osten i pajskalet. Sänk ugnsvärmen till 200 grader.
Grädda mitt i ugnen cirka 40 minuter tills pajen har fått fin färg och är genomgräddad.
Servera med en god sallad och ev, lite rhode island sås
 
Kram Lena
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress