Hej alla matglada!

Nu när hösten börjar närma sig så är det så gott med grytor. Jag brukar göra en rejäl laddning, frysa in och ta upp såna där dagar då man inte har tid eller lust att laga mat. Så enkelt att bara koka lite ris eller potatis att servera till grytan. Eller helt enkelt bara servera en god sallad till. Den här grytan brukar jag göra lite extra kryddstark med chili och grovmalen svartpeppar men det gör man som man vill med. Grytor är perfekta att göra i en slowcooker (brukar ladda den på morgonen så får den sköta sig själv, klar att servera till middagen). Helt perfekt men det går ju lika bra att göra i en vanlig gryta på spisen

Ungersk gulaschgryta med saltgurka och en klick gräddfil
 
800 g högrev
3 stora gula lökar, hackade
4-5 stycken vitlöksklyftor, pressade
smör till stekning
1,5 dl tomatpuré
3  stycken paprikor, gul, röd, orange, hackade
2 msk paprikapulver
0,75 tsk kummin
1,5 tsk mejram
1,5 tsk timjan
ev. lite chilipulver
salt, vitpeppar ev. grovmalen svartpeppar
2,5 msk vetemjöl
5 dl vatten
 
Tillbehör
saltgurka
gräddfil
ev. kokt, pressad potatis, ris eller sallad
 
Gör så här
Skär högreven i mindre bitar, bryn i smör i en stekpanna. Häll sedan över i en gryta. Bryn den gula löken, vitlöken och paprikabitarna, tillsätt i grytan.Tillsätt resten av ingredienserna, rör om och låt grytan stå och småkoka i cirka 1,5 timme. Rör om emellanåt. Smaka av med ev. mer kryddor. Koka potatis eller ris alt. gör en sallad.
Servera grytan med tillbehör
 
Kram Lena
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress