En gammal svensk klassisk rätt som inte får glömmas bort. Den ska absolut göras på kalvfärs. Kan varalite svårt att få tag på men den bussiga personalen i butiken malde lite färs till mig
 
 Wallenbergare på klassiskt sätt
4 pers.
 
500 g kalvfärs
2 dl vispgrädde
4 stycken äggulor
1,5 tsk salt
vitpeppar
smör
 
Potatismos
1 kg potatis
cirka 2-3 dl mjölk
salt
peppar
lite smör
1 äggula
 
Tillbehör
lingonsylt
gröna ärtor
 
Gör så här
Skala potatisen och koka mjuk, tillsätt resterande och kör med elvisp tills det blir ett fluffigt mos, smaka av med salt peppar.
Lägg färsen i en bunke, tillsätt grädde, lite i taget och rör, tillsätt en äggula i taget och rör till en slät smet. Tillsätt salt och peppar. Gör cirka 8 mindre biffar, stek på medelvärme tills dom är genomstekta
Förväll ärtorna
Servera wallenbergarna med potatismos, gröna ärtor och lingonsylt. Mums
 
Kram Lena
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress