Tigerkaka finns ju redan men nu har jag skapat en egen LeJon kaka 🍪. Mycket saftig och jättegod
 
                                      LeJon kaka
                              Blir två sockerkakor
 
400 g rumsvarmt smör
5 dl strösocker
6 ägg
8 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver 
3 tsk vaniljsocker
0,5 burk chocolade condensed Milk
0,5 burk caramelized Milk (dulce de leche)
 
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa två avlånga eller runda formar
Vispa ihop smör och strösocker poröst med elvisp, tillsätt ett ägg i taget under fortsatt vispning. 
Blanda ner vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör snabbt ihop till en tjock smet. (ska inte vara mjölk i).
Ta ur cirka 3 dl smet och fördela i två mindre skålar. Fördela mjölken från burkarna i vardera skål, rör om
Fördela lite av grundsmeten i botten på formarna. Ringla över smeten från de båda skålarna och fördela resterande av grundsmeten ovanpå
Sätt in formarna längst ner i ugnen och grädda cirka 50-60 minuter. Känn med sticka. Låt svalna
 
Kakan är godast då den kallnat och fått sätta sig
Hoppas att min lejon kaka smakar bra :-) 
/ Kram GT
 Halloj. Nu börjar våren komma så sakta. Så mysigt då man hör fåglarna kvittra. Idag blev det wok. Supergott!
 
 Wok med scampi och cashewnötter 398 kcal/port.
4 pers.
 
1 msk. rapsolja
350 g. rå, skalad scampi (certif.)
0,5 knippe strimlad salladslök
200 g. strimlad paprika (ej det vita köttet)
2 hela torkade piripiri eller lite malen (starkt)
100 g. skalad och hackad gul lök
2 st. hackade vitlöksklyftor
2 msk. japansk soya
3 msk hoisinsås
salt
70 g. osaltade cashewnötter (torrostade i stekpanna)
 
tillbehör
1 påse jasminris á 125 g (finns förp. att koka enligt anvisningar)
 
Gör så här
  • Hetta upp hälften av oljan och stek den tinade råa scampin tills dom är genomstekt. Lägg upp på ett fat
  • Hetta upp resterande av rapsoljan och woka grönsakerna några minuter (tills dom känns mjuka). Tillsätt soya, lite salt och hoisinsås och woka någon minut till. På slutet tillsätts de stekta räkorna
  • Servera den varma woken med rostade cashewnötter och nykokat ris

Hoppas att det smakar bra  /Kram GT