Halloj. Nu börjar våren komma så sakta. Så mysigt då man hör fåglarna kvittra. Idag blev det wok. Supergott!
 
 Wok med scampi och cashewnötter 398 kcal/port.
4 pers.
 
1 msk. rapsolja
350 g. rå, skalad scampi (certif.)
0,5 knippe strimlad salladslök
200 g. strimlad paprika (ej det vita köttet)
2 hela torkade piripiri eller lite malen (starkt)
100 g. skalad och hackad gul lök
2 st. hackade vitlöksklyftor
2 msk. japansk soya
3 msk hoisinsås
salt
70 g. osaltade cashewnötter (torrostade i stekpanna)
 
tillbehör
1 påse jasminris á 125 g (finns förp. att koka enligt anvisningar)
 
Gör så här
  • Hetta upp hälften av oljan och stek den tinade råa scampin tills dom är genomstekt. Lägg upp på ett fat
  • Hetta upp resterande av rapsoljan och woka grönsakerna några minuter (tills dom känns mjuka). Tillsätt soya, lite salt och hoisinsås och woka någon minut till. På slutet tillsätts de stekta räkorna
  • Servera den varma woken med rostade cashewnötter och nykokat ris

Hoppas att det smakar bra  /Kram GT

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress