Åh, jag älskar den här krispiga kycklingen. Skippar ris och annat tillbehör. Bara ta tag i en kycklingbit och doppa i de goda såserna. Mumsig middag och dessutom nyttigt :) Mätt blir man också
 

Crunchy chicken med goda dippsåser 489 kcal/port
4 pers
 
600 g. färsk kycklingbröstfile
2- 3 tsk paprikapulver
2 tsk lökpulver
2 tsk vitlökspulver
1-2 tsk chilipulver
Salt, svartpeppar

Panering 
skål 1
1 dl vetemjöl
skål 2
2 uppvispade ägg
skål 3
7 dl krossade cornflakes
 
Currydressing
1 dl gräddfil
2-3 tsk curry
2 tsk gurkmeja
1 tsk lökpulver
salt, svartpeppar 
 
Sötsur dressing
1 dl gräddfil
2 msk sötsur sås
1 msk soya
0,5 tsk honung
1 msk chilisås
salt, svartpeppar

Tillbehör
180 g endivesallad
 
Gör så här
  • Gör iordning de två dippsåserna. Smaka av och tillsätt eventuellt med kryddor. Ställ i kylskåp.
  • Sätt ugnen på 200 grader. Lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt
  • Blanda ihop alla kryddor. Skär kycklingbitarna i mindre bitar. Massera in kryddorna i kycklingen och låt stå i kylskåpet i minst cirka 30 minuter
  • Doppa kycklingbitarna först i vetemjöl, sedan i de uppvispade äggen och rulla till sist i de krossad cornflakes. Lägg bitarna på plåten. Salta och peppra. Om mer hetta strö över lite mer chilipulver
  • Ställ in plåten mitt i ugnen i 15 minuter. Vänd på kycklingbitarna och låt stå 15 minuter till. Kontrollera att dom är genomstekta. Bra är att skära bitarna i ganska jämnstora bitar
  • Skölj salladen, lägg en bit i varje. Servera med de goda dippsåserna
 
Älskar pytt i panna. Servera gärna med rivna morötter
 
Pytt i panna med ägg 511 kcal/port
4 pers

1 msk smör
2 st. gula lökar
400 g mager falukorv
800 g kokt skalad och hackad potatis
salt, peppar
0,5 msk smör
4 st ägg
160 g inlagda rödbetor (avrunna)
 

gör så här

  • Skala och hacka löken i mindre bitar. Tillsätt smöret i en stekpanna och stek löken, skär falukorven i mindre bitar och tillsätt den när löken blivit mjuk och fått färg. Bryn korven, salta och peppra, tillsätt sist potatisen och stek allt. Håll varmt
  • Tillsätt smöret i en ren stekpanna och stek äggen efter önskemål
  • Servera pytt i pannan med stekt ägg och rödbetor
  • Rivna morötter är gott till (100 g morot 45 kcal)

 Hoppas att det smakar bra med denna nyttiga pytt  /Kram GT

 
 
 
En mättande, god och snabblagad pastarätt med spröda sticks 305 kcal :) Jag tycker att det är perfekt att laga middag så att det även räcker till nästa dags lunch (som man då bara behöver värma).
 
Tortellini med krämig tomatsås och tunnbrödsticks 305 kcal
4 pers
 
1 förp. (250 g) färsk tortellini med skinka och ost
1,5 msk grönsaksfond
5 dl vatten
1 burk (400 g) körsbärstomater, mutti
0,5 st. gul hackad lök
1,5 tsk ört provencale krydda
1 vitlöksklyfta
1 röd hackad färsk chili
salt, peppar
125 g philadelfiaost 11 %
0,5 påse salladslök

tunnbrödsticks
1 skiva tunnbröd 
1 tsk olivolja
flingsalt
 
Gör så här
  • Sätt ugnen på 175 grader. Pensla en tunnbrödsskiva (ej rund) med olivolja och strö över flingsalt. Skär i åtta långa smala längder och lätt på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Ställ in plåten mitt i ugnen cirka 5 minuter tills dom fått lite färg och blivit spröda. Passa så att dom inte bränns
  • Häll vattnet och buljongen i en kastrull och koka pastan enligt anvisning. OBS! Häll ej bort buljongvattnet då det kokat klart
  • Blanda tomater, gul lök, vitlök, chili och kryddor i en bunke och mixa till en slät sås. Häll såsen i kastrullen med pastan och vattnet. Värm upp men låt ej koka. Rör ner philadelfiosten, värm, rör om. Smaka av och tillsätt ev. mer kryddor
  • Servering: Häll upp pastan på tallrik, skölj och hacka salladslöken och strö ovanpå, servera med tunnbrödsticks

Hoppas att pastarätten smakar bra  /Kram GT