Åh, jag älskar den här krispiga kycklingen. Skippar ris och annat tillbehör. Bara ta tag i en kycklingbit och doppa i de goda såserna. Mumsig middag och dessutom nyttigt :) Mätt blir man också
 

Crunchy chicken med goda dippsåser 489 kcal/port
4 pers
 
600 g. färsk kycklingbröstfile
2- 3 tsk paprikapulver
2 tsk lökpulver
2 tsk vitlökspulver
1-2 tsk chilipulver
Salt, svartpeppar

Panering 
skål 1
1 dl vetemjöl
skål 2
2 uppvispade ägg
skål 3
7 dl krossade cornflakes
 
Currydressing
1 dl gräddfil
2-3 tsk curry
2 tsk gurkmeja
1 tsk lökpulver
salt, svartpeppar 
 
Sötsur dressing
1 dl gräddfil
2 msk sötsur sås
1 msk soya
0,5 tsk honung
1 msk chilisås
salt, svartpeppar

Tillbehör
180 g endivesallad
 
Gör så här
  • Gör iordning de två dippsåserna. Smaka av och tillsätt eventuellt med kryddor. Ställ i kylskåp.
  • Sätt ugnen på 200 grader. Lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt
  • Blanda ihop alla kryddor. Skär kycklingbitarna i mindre bitar. Massera in kryddorna i kycklingen och låt stå i kylskåpet i minst cirka 30 minuter
  • Doppa kycklingbitarna först i vetemjöl, sedan i de uppvispade äggen och rulla till sist i de krossad cornflakes. Lägg bitarna på plåten. Salta och peppra. Om mer hetta strö över lite mer chilipulver
  • Ställ in plåten mitt i ugnen i 15 minuter. Vänd på kycklingbitarna och låt stå 15 minuter till. Kontrollera att dom är genomstekta. Bra är att skära bitarna i ganska jämnstora bitar
  • Skölj salladen, lägg en bit i varje. Servera med de goda dippsåserna
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress