En mättande, god och snabblagad pastarätt med spröda sticks 305 kcal :) Jag tycker att det är perfekt att laga middag så att det även räcker till nästa dags lunch (som man då bara behöver värma).
 
Tortellini med krämig tomatsås och tunnbrödsticks 305 kcal
4 pers
 
1 förp. (250 g) färsk tortellini med skinka och ost
1,5 msk grönsaksfond
5 dl vatten
1 burk (400 g) körsbärstomater, mutti
0,5 st. gul hackad lök
1,5 tsk ört provencale krydda
1 vitlöksklyfta
1 röd hackad färsk chili
salt, peppar
125 g philadelfiaost 11 %
0,5 påse salladslök

tunnbrödsticks
1 skiva tunnbröd 
1 tsk olivolja
flingsalt
 
Gör så här
  • Sätt ugnen på 175 grader. Pensla en tunnbrödsskiva (ej rund) med olivolja och strö över flingsalt. Skär i åtta långa smala längder och lätt på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Ställ in plåten mitt i ugnen cirka 5 minuter tills dom fått lite färg och blivit spröda. Passa så att dom inte bränns
  • Häll vattnet och buljongen i en kastrull och koka pastan enligt anvisning. OBS! Häll ej bort buljongvattnet då det kokat klart
  • Blanda tomater, gul lök, vitlök, chili och kryddor i en bunke och mixa till en slät sås. Häll såsen i kastrullen med pastan och vattnet. Värm upp men låt ej koka. Rör ner philadelfiosten, värm, rör om. Smaka av och tillsätt ev. mer kryddor
  • Servering: Häll upp pastan på tallrik, skölj och hacka salladslöken och strö ovanpå, servera med tunnbrödsticks

Hoppas att pastarätten smakar bra  /Kram GT

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress