Blir mycket bakande på rabarber nu när det finns så gott om dom. Denna kaka är lite kladdig och vansinnigt god med en klick glass eller vaniljsås till


Rabarberkaka

4 ägg
3 dl strösocker 
3 dl vetemjöl
Rabarber
Smör
Pärlsocker

Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader
Vispa ägg och strösocker poröst, tillsätt vetemjöl och rör till en jämn och din smet
Fördela rabarber över tårtan, tryck ner i smeten antingen som mindre bitar eller dela varje rabarber i tre delar och tryck ner med den röda sidan upp som stänger. Hyvla kallt smör med osthyvel så att det täcker kakan och strö över Pärlsocker.
In mitt i ugn cirka 35-45 minuter tills den har fått fin färg och är genomgräddad. Kolla med sticka. Kan vara lite geggig i mitten om man gillar det. Låt svalan och servera med en klick glass eller vaniljsås 

Kram /Lena

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress