Ett bröd fullproppat med nötter och fröer. Här finns ingen plats för några mjölsorter. Lätt att baka, bara blanda ihop allt i en bunke med hela nötter och sen grädda. Jättegott om man vill ha ett bröd med nyttigt fett och utan mjöl. Här med rökt kyckling och paprika, toppa gärna med lite chili, mums. Mättande och räcker med en tunn skiva.
Receptet har jag fått från en vän

Nöt och fröbröd all in
1 bröd i avlång form klädd med bakplåtspapper 

150 g sötmandel
150 g hasselnötter
150 g pumpakärnor
100 g hela linfrön
150 g solroskärnor
50 g sesamfrön
2 msk chiafrön
Salt
6 st. ägg
1 dl neutral kokosolja

Gör så här
Blanda ihop allt ordentligt i en skål, nötterna ska vara hela.
Häll i en avlång papperslådan bakform. In mitt i ugnen på 160 grader i cirka 60 min. Låt svalna.  Skär upp i tunna skivor och servera med ett gott och nyttigt pålägg

Kram Lena 


Jag gillar nyttiga bröd och oftast så går det fort att röra ihop ingredienserna, fylla en form och grädda. Här ett jättegott fröbröd som jag fått receptet på. När det färdiggräddade brödet stått till sig över natten, skärs det upp i skivor. Perfekt att frysa det som blir över

Maffigt fröbröd
1 avlång brödform

25 g jäst
8 dl kallt vatten
4,5 dl bovetemjöl, jag brukar ibland ersätta med dinkelmjöl
1,5 dl solroskärnor
1,5 dl pumpakärnor
0,75 dl linfrö
0,75 dl nyponskalsmjöl 
1 dl psylliumfröskal
2 tsk salt
1 msk rårörssocker

Gör så här
Smula ner jästen i en bunke, tillsätt vattnet, rör om väl. Tillsätt resterande ingredienser. Ev brödkrydda. Smörj en brödform och fördela i smeten så att den ser jämn och fin ut. Pudra över lite mjöl och låt jäsa i 90 minuter.
Sätt ugnen på 175 grader. Grädda mitt i ugnen i cirka 80 minuter. Låt brödet svalna under natten, behövs ej täckas över

Kram Lena
Idag är det sol ute och dessutom varmt. Passade på att slowjuica lite blandade sorter av melon ( ej vattenmelon i denna juice). Tillsatte några blad maroccansk mynta i juicen och det blev otroligt gott 
Serverade i urgröpta meloner med sugrör. Mums va gott, en vitaminkick :-)