Jag gillar nyttiga bröd och oftast så går det fort att röra ihop ingredienserna, fylla en form och grädda. Här ett jättegott fröbröd som jag fått receptet på. När det färdiggräddade brödet stått till sig över natten, skärs det upp i skivor. Perfekt att frysa det som blir över

Maffigt fröbröd
1 avlång brödform

25 g jäst
8 dl kallt vatten
4,5 dl bovetemjöl, jag brukar ibland ersätta med dinkelmjöl
1,5 dl solroskärnor
1,5 dl pumpakärnor
0,75 dl linfrö
0,75 dl nyponskalsmjöl 
1 dl psylliumfröskal
2 tsk salt
1 msk rårörssocker

Gör så här
Smula ner jästen i en bunke, tillsätt vattnet, rör om väl. Tillsätt resterande ingredienser. Ev brödkrydda. Smörj en brödform och fördela i smeten så att den ser jämn och fin ut. Pudra över lite mjöl och låt jäsa i 90 minuter.
Sätt ugnen på 175 grader. Grädda mitt i ugnen i cirka 80 minuter. Låt brödet svalna under natten, behövs ej täckas över

Kram Lena
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress