Bakat en annorlunda rabarberkaka som jag fått recept av från syster Karin. Blev saftig och god. Innehåller bland annat farinsocker, solroskärnor och vetekli
Bara röra ihop och grädda. Gott med lite glass eller vaniljsås
 
Rabarberkaka annorlunda
 
Sätt ugnen på 175 grader
Blanda i skål 1
1 ägg
6 msk majsolja eller neutral kokosolja
4 dl mjukt farinsocker
2 tsk vaniljsocker
1,5 dl jordgubbsyoghurt
 
Blanda ihop allt i en skål och tillsätt
350 g rabarber skuren i 1 cm långa bitar, rör om
 
Blanda i skål 2
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
50 g solroskärnor
 
Häll över blandningen iden första skålen och tillsätt
50 g. vetekli. Rör om allt så det blandar sig väl
 
Fördela blandningen i en smord och bröad rund form med löstagbara kanter
 
Blanda
1,5 msk kanel
3 msk strösocker och fördela över smeten
 
Grädda mitt i ugnen i cirka 40 min. Kakan ska vara kletig men ej degig
 
Servera med glass eller vaniljsås
 
Kram Lena
Hhg
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress