Idag är det sommar. Så härligt. Synd att man också måste ta en omgång med städning inne. Imorse testade jag att göra en sour cream på cashewnötter. Den kan användas som gräddfil, creme fraiche. Nu smakar det ju inte som det som görs på mejerivaror men det är just det jag blsnd annat försöker minska på. Vem gillsr inte cashewnötter :-) Tycker den blev väldigt god. Hållbar i glasburk med lock i 2-3 veckor om den står i kylskåpet. Sedan är det bara att ta några skedar och blanda med kryddor, vitlök. pepparrot eller annat. Jag använde den naturell på nyttigt bröd och en skiva lax på. Gott och mättande lunchmål

Sour cream på cashew 
3 dl

2 dl cashewnötter som varit blötlagda i minst 4 timmar
(häll sedan av allt vatten)
1 msk äppelcidervinäger)
0,5 tsk helst himalayasalt
1,25-1,5 dl vatten

Gör så här
Blanda ihop allt och mixa till en slät creme. Förvara i burk med lock i kylen. Hållbar 2-3 veckor. 
Används som creme fraiche, gräddfil etc. Ta några skedar och blanda med kryddor eller vitök, pepparrot etc. Blir färdiga såser till dip etc.

Kram Lena

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress