En enkel men god paj med en massa räkor. Servera med en god grönsallad. 

Räkpaj till vardags
4 port.

Pajdeg
2.75 dl vetemjöl (byt gärna ut hälften med grahamsmjöl)
90 g smör
lite salt
0,5 dl vatten

Fyllning
300 g. räkor (godast med egenskalade men även gott med avrunna räkor i lag)
2 ägg
2 dl creme fraiche
2 dl riven ost
0,5 tsk sambal oilek
1 msk chilisås
2 msk dill
peppar 
ev. lite salt

Servering
grönsallad 
tomater
Några droppar pistageolja eller balsamvinäger på tallriken är jättegott

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop pajdegen gärna med matberedare
Tryck ut degen i formen, nagga med en gaffel och grädda  mitt i ugnen i 15 minuter
Fyll sedan skalet med räkorna, spara några till garnering 
Blanda ihop allt till fyllningen, smaka av
Häll smeten över räkorna
Grädda mitt i ugnen 25-30 minuter
Garnera med räkor och dill

Hoppas räkpajen blev riktigt god / kram GT

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress