Blåmusslor, räkor, vitt vin och grädde med hemlagad pasta
4 pers.
 
Pastadeg
2 dl durumvetemjöl
1,5 dl vetemjöl
2 msk olivolja
1ägg och en äggula
2 msk vatten 
0,5 tsk salt
 
Blåmusslor, räkor med vitt vin och grädde
1 nät färska blåmusslor
500 g, frysta räkor, skalade 
2 schalottenlökar hackade
4 vitlöksklyftor, pressade
olivolja
2 dl vitt vin
3 dl grädde
salt
svartpeppar
 
Gör så här
Arbeta ihop pastadegen, kör gärna allt i en matberedare.Lägg degen i kylskåp cirka 1 timme. Gör sedan tagliatelle eller spagetti. Låt gärna pastan torka lite före. Kokas i saltat vatten 2-3 minuter
 
Skölj ren musslorna och ta bort skägget med en kniv. Kasta de musslor som är öppna eller skadade. 
Stek schalottenlök och vitlök i olivolja i en stor kastrull. tillsätt blåmusslorna och häll över vitt vin, grädde och salt,. Sätt på ett lock och koka i tre minuter. Plocka uppblåmusslorna, släng de som ej öppnat sig. Lägg på ett stort fat. Lått grädd och vinvätskan reducera nåtgot och värm upp räkorna på slutet. Salta och peppra. 
Häll pastan över musslorna samt grädd och vinkoket med räkorna, rör om. Garnera med lite persilja. Servera
 
Kram Lena