Sommaren är ju underbar men det är ju verkligen speciellt med hösten. Den är så vacker när trädens blad skiftar i vackra färger och skogen fyller på sitt skafferi med bär och svampar. Vem kan motstå de vackra gula kantarellerna som lyfter upp vilken rätt som helst "nästan" . Idag gjorde jag egen pasta, brukar blanda det italienska mjölet tipo 00 med vanligt vetemjöl men det går självklart bra med bara vetemjöl eller helt enkelt köpa färdig färsk. En härlig smakrik pastasås

Färsk pasta med kantareller, bacon och soltorkade tomater
4 pers
 
500 g färska kantareller eller två konservburkar, hackade i mindre bitar
olivolja
1 stor gul lök,hackad
4 vitlöksklyftor, pressade
1 st. färsk chili, hackad (efter styrka)
5-6 stycken soltorkade tomater
1 paket bacon, klippt i mindre bitar
2 dl vitt vin
1 st. kyckling buljongtärning
vatten 2-3 dl
2 dl riven färsk parmesanost
1,5 dl mascarponeost
salt
peppar
 
Tillbehör
Färsk pasta
sallad
 
Gör så här
Stek lök i en panna med lite olivolja, tillsätt vitlök, chili, kantareller, soltorkade tomater och bryn några minuter. Tillsätt sedan bacon, vin, buljong, vatten och låt puttra på några minuter. Till sist tillsätts mascarponeost och parmesanost. Salta, peppra och smaka av. tillsätt ev lite mer vatten om den känns för tjock. Grovmalen svartpeppar är lite av min favorit då det brukar bli lite sting i maten.
Servera på tallrikar med pasta
 
Mums och kram Lena
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress