Äpplen, äpplen och äpplen. Träden bär så otroligt med frukt i år. Å vad mycket gott man kan göra. Först ut blev denna goda äppelpaj och eftersom jag hade lite ont om tid att få till denna bjudpaj så blev det en lättgjord egen vaniljsås men den är underbart god

Smarrig äppelpaj med mandeltosca och lättgjord vaniljsås
 
125 g smör smält
3 ägg
1,5 dl strösocker
1,25 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
2 stora äpplen
1,5 tsk kanel
 
Mandeltosca
75-100 g sötmandel, finhackad, brukar inte skala dom
75 g smör
1 dl strösocker
1,5 msk vetemjöl
2 msk mjölk
 
Lättgjord vaniljsås
3 dl vispgrädde
3 äggulor
3 msk florsocker
1-1,5 msk vaniljsocker
 
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och strösocker. Tillsätt det smälta smöret, vetemjöl, vaniljsocker och kanel. Rör till en jämn smet och häll i en i smörjd springform. Skala äpplena och skär i tunna bitar som fördelas och sticks ner i smeten- Ställ in mitt i ugnen cirka 25-30 minuter. Gör under tiden toscasmeten.
Smält smör, tillsätt resterande och rör till en smet. Fördela smeten äver pajen,höj ugnsvärmen till 200 grader och ställ in i cirka 5-10 minuter tills den fått fin färg
Vaniljsås
Vispa grädden. ta en annan skål och vispa äggulor, florsocker och vaniljsocker. Blanda sedan ihop allt
 
Kram Lena
 
 
 
 
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress