Det finns många olika sorter av creme brulé och så finns det olika sorter av brylépudding eller creme caramel. Den här är min brylépudding numero 1. Mumsigt

Brylépudding
 
Karamellsås
2 dl strösocker
2 msk hett vatten
 
Pudding
3 dl grädde
3 dl mjölk
1 vaniljstång
4 ägg
1 msk strösocker
2 tsk vaniljsocker
 
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader. Smält sockret i en stekpanna, häll sedan i det heta vattnet, rör till en slät gul sockerglasyr. Blir mycket hett. Värm en rund form på cirka 1,25 liter och häll ner glasyren, vicka så att det även fastnar på kanterna.
Häll i grädde tillsammans med mjölken, dela vaniljstången och ta lägg i innehållet från den samt stången i stekpannan och koka upp. Vispa upp äggen och häll i gräddmjölkblandningen, ta först bort vaniljstången,  tillsätt lite socker och vaniljsocker. Vispa. Häll upp i formen med glasyren. Ställ formen i en större panna med vatten och grädda i vattenbadet cirka 45-50 minuter, för mindre portionsformar cirka 25-30 minuter. Kolla att den blivit dallrig på ovansidan då bör den vara klar.
Låt svalna kallt.
 
Servering
Tippa ut puddingen på ett stort fat, glasyren rinner ut så bra med ett fat med kant, servera med bär och eventuellt en klick grädde
 
Kram Lena
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress