En underbart god och lättgjord citron och marängtårta. Inte riktigt tid att få till en bra bild men som sagt supergod om man gillar citron i desserter

Citron och marängtårta
 
Botten:
100 g mjukt smör
1,5 dl strösocker
5 äggulor
4 msk mjölk 3 %
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
 
Maräng
5 äggvitor
2,5 dl. strösocker
lite mandelspån
 
Fyllning
3 dl vispgrädde
2 dl lemoncurd  (helst egengjord annars på burk)
 
Gör så här
Sätt ugnen på 150 grader.
Vispa smör och strösocker poröst, tillsätt en äggula i taget och fortsätt att vispa. Häll i mjölk,siktat vetemjöl med bakpulver och rör med en sked till en slät massa.
Fördela ut smeten på en ugnsform cirka 30 x 40 cm
Vispa äggvitorna till ett hårt skum med hälften av strösockret och fortsätt vispa till en tjock maräng. Tillsätt resten av strösockret och fortsätt att vispa tills den blir tjock, blank och fin. Toppa ut marängen över smeten i formen. Strö på mandelspån och grädda kakan längst ner i ugnen cirka 30 min. Känn med en sticka.  Låt svalna.
Dela tårtan mitt itu. Vispa grädden tjock. Vispa lemoncurden mjuk och häll ner i den vispade grädden, rör om och fördela ut på den halva kakan. Lägg den andra över. Pudra eventuellt lite florsocker över, Skär upp i bitar och servera
 
Kram Lena
 
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress