Har du inte prövat att göra dessa fläskkotletter så gör det. Superenkelt och sköter sig själv i ugnen. Det ska vara ben kvar på köttet det är bland annat det som gör den goda smaken. En riktig favoriträtt sedan många år

Fläskkotletter i ugn med klyftpotatis
4-6 pers
 
8 st. fläskkotletter med ben
1 stor burk creme fraiche, ej lätt
3 dl grädde, ej lätt
1 dl soya
1-2 msk sambal oilek  beror på vilken hetta du vill ha)
1 kg potatis
salt
rosmarin
 
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader. Kolla fläskkotletterna att det inte sitter några fliser kvar.
Lägg de råa kotletterna i en ugnsform. Går att lägga lite omlott med benet neråt. Blanda ihop, creme fraiche, grädde, soya och sambal oilek, Bred röran över kotletterna, ställ in i ugnen på nedersta falsen i 90 minuter. Om det börjar få för mycket färg, täck med aluminiumfolie.
 
Potatis
Sätt ugnen på 225 grader. Skrubba ren potatisen, låt skalet vara kvar. Skär i klyftor och lägg i smord ugnsform, ringla över lite olja, strö över salt och rosmarin. In mitt i ugnen cirka 30-40 minuter tills potatisen har fått lite fin färg och är mjuk. Rör eventuellt om en gång.
 
Servera med tomater, syltlök och eventuellt en grönsallad
 
Kram Lena
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress