När det varit ett bra år med mycket bär så samlar man på sig en hel massa från skogens skafferi. Det gäller ju också att äta upp dom så att dom inte bara blir liggande. Ibland så köper man också bär och det blir ganska ofta att dom ligger där i sina förpackningar och blir frostiga. Ett bra tips är att ta upp lite bär varje vecka. Koka ihop dom i en kastrull utan socker eller med lite grann. Sedan hälla upp på en mindre glasburk och ställa i kylen. Sedan lägger man i en klick i sin kanske egna yoghurt och granola. Supergott och nyttigt. Denna vecka blev det med en förpackning tropiska frukter som låg i frysen. Man kan blanda ihop olika eller ta rena sorter. Tänk blåbär, hallon, jordgubbar, rabarber, svarta och röda vinbär, krusbär, plommon etc. Mmm

Lättsockrad sylt till yoghurt


Några dl bär eller frukt av valfri sort
Några msk strösocker 

Koka ihop i en kastrull till en sylt, häll upp i en ren och torr mindre glasburk med lock. Ta lite till ex. morgonens yoghurt och granola (egen godast, se tidigare recept på bloggen)
Hållbar cirka en vecka utan s

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress