Som jag sagt tidigare så fiskar vi en hel del så har man lite fiskelycka så kan det bli en hel del. Finns så mycket gott man kan göra på fisk och idag blev det torsk med mandeltäcke. Mumsigt

Mandeltorsk med potatismos och gröna ärtor
4 pers
 
800 g -1 kg potatis
salt
peppar
mjölk
ev. lite muskotnöt
1 förp. frysta gröna ärtor
600 g torsk, tinad
75 g smör
1,5 dl ströbröd
1 vitlöksklyfta
1,5 dl vatten
4 msk fryst persilja
1,5 tsk torkad oregano
2 st limefrukter
salt
peppar
mandelspån
 
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader.
Skala och koka potatisen, tillsätt salt, peppar och mjölk. VIspa till ett fluffigt mos med en elvisp. Toppa ev. med lite muskotnöt. Sjud ärtorna i en kastrull med lättsaltat vatten.
Smörj en ugnsform, lägg i den tinade torskfilén, pressa över limejuice frå en frukt. Salta och peppra.
Blanda ihop smält smör, ströbröd, riven vitlök, vatten. persilja, oregano, pressad juice från en limefrukt, salta och peppra. Bred ut röran över fiskfileérna, strö över mandelspån. Ställ in i ugnen cirka 25-30 minuter tills fisken fårr fin färg och är klar.
 
Servering
Servera fisken med potatismos och de gröna ärtorna
 
Kram Lena
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress