Fredagsmys med en supergod och mustig räksoppa. Går fort att göra. Eftersom det snart är alla hjärtans dag så gjorde jag några smördegshjärtan. Soppan passar perfekt som förrätt

Mustig räksoppa med smördegshjärtan
4 pers
 
500 g räkor (oskalade och tinade)
1 gul lök, hackad
2-3 msk tomatpuré
2 msk fiskfond
4 dl matlagningsgrädde
2 dl vitt vin
2,5 dl mjölk
chilipulver
1- 1,5 tsk fänkålsfrön
0,5 tsk honung
salt
peppar
lite maizena
 
tillbehör
smördeg
uppvispat ägg
 
Gör så här
Skala räkorna, spara räkorna i en skål. Fräs räkskalet i några minuter i en  kastrull med lite olja eller smör.
Tillsätt lök, fiskfond, tomatpure, fiskfond, grädde, vitt vin, mjölk och chilipulver och låt smpkoka i 15 minuter.
Sila av vätskan och häll tillbaka i kastrullen, tillsätt fänkålsfrön, honung, salta, peppra och red av med lite maizena. Smaka av. Låt puutra på i några minuter.
 
Sätt ugnen på 200 grader. Ta ut hjärtan av tinad smördeg. Pensla med uppvispat ägg och lägg ihop dom två och två, Lägg på ett bakplåtspapper, in mitt i ugnen cirka 10 minuter tills dom fått fin färg
 
Servering
Lägg upp räkor i  djupa skålar, häll över räksoppan, servera med smördegshjärtan
 
Mums och kram Lena
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress