Idag hade jag lite mindre tid för att lägga ner på mat och med lite planering så går det att laga bra och god mat. Eftersom vi åt fisk igår så kokade jag lite extra potatis och sparade en del av potatismoset till dagen burgare. Går fort att göra och vem gillar inte riktig husmanskost. Är nog bland det enklaste recept som finns. Brukar köpa ägg med gulare äggula så burgarna fick en riktigt fin gul färg

Potatisburgare med knaperstekt bacon och lingonsylt
4 pers.
 
cirka 6 dl potatismos
2 ägg
5-6 msk vetemjöl
salt
peppar
 
Tillbehör
1-2 förp. bacon
lingonsylt
rårivna morötter
 
Gör så här
Rör ihop allt till potatissmeten. Ta ut små burgare och stek i smör/olja i en stekpanna. Passa så att dom inte bränns. Stek baconet och låt det rinna av på ett hushållspapper. Riv morötterna.
Servera potatisburgarna med tillbehören
 
Kram Lena
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress