Lördag kväll, valet blev pasta till middag. Är så gott att göra sin egen och bara fylla med allt möjligt gott. Ja och denna rätt blev väldigt god med salcicciakorv

Ravioli picante salciccia med karamelliserad rödlök
4 pers.
 
Pastadeg
250 g durumvete (helst tipo 00)
3 ägg
ev. 1 msk vatten
 
Fyllning
175 g flödesost picant
1 påse färsk babyspenat
salt
peppar
 
Pastasås
cirka 400 g salcicciakorv
1 hackad gul lök
3 dl mellangrädde eller matlagningsgrädde
2 dl mjölk
1,5 dl vitt vin
25 g flödesost picant
lite av babyspenaten
maizenaredning
salt
peppar
 
Karamelliserad rödlök
1 stor rödlök
smör
2 tsk strösocker
salt
lite vatten
 
Gör så här
Arbeta ihop pastadegen i en bunke, rör ihop med en sked för att sedan arbeta till en smidig deg. Går även att göra i en matberedare. Rulla ihop degen till en boll, lägg i plastfolie. Låt vila i kylskåp någon timme.
Skiva rödlöken, bryn den i en stekpanna med lite smör, ska inte få färg. Tillsätt strösocker och lite salt och fortsätt bryna någon minut på svag värme. Tillsätt sedan lite vatten och låt stå på svag värme tills den blivit mjuk.
 
Skär salcicciakorven i tunna skivor, stek i lite olja tillsammans med hackad gul lök, tillsätt vin och låt ånga in någon minut. Tillsätt grädde, mjölk, flödesost, hackad babyspenat, salt, peppar och låt puttra på svag värme i cirka 5 minuter. Red av med lite maizena. Smaka av
 
Blanda ihop osten, hackad babyspenat (spara lite till såsen) , salt och peppar i en skål
 
Dela degen i tre delar. Kör i en pastamaskin. Börja med tjocklek 1 och avsluta med 7 eller 8. Ha lite durumvete under så att dom inte fastnar i varandra. Lägg ut en pastaremsa cirka 10 x 25-30 cm. Lägg på klickar av fyllningen med två i bredd och cirka 7-8 st. längs med plattan. Lägg på en pastaremsa över. Tryck försiktigt runt varje fyllning så så mycket som möjligt av luften trycks ut. Dra med fingret runt så degen ligger mot varandra runt fyllningen. Fortsätt på samma sätt tills degen är slut. Skär ut raviolibitar med en sporre och låt torka cirka 30 minuter på ett lite mjölat (durumvete)  bakplåtspapper. Låt ligga och sätta sig en stund. Häll upp rikligt med vatten i en kastrull och salta ordentligt i vattnet. Låt koka upp och lägg försiktigt i raviolin, koka i cirka 5 minuter.
 
Servering
Ös upp lite av såsen på tallrikar, lägg i raviolin och lite mer av såsen uppepå, garnera med rödlöken och eventuellt lite färsk babyspenat. Hyvla över parmesanost och ringla eventuellt  över lite tryffelolja av fin kvalitet
 
Mums och Kram Lena
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress