Idag blev det franskt på menyn. Grytor är perfekt mat. Ibland brukar jag stå ute och ladda en stor sats i muurikkan och sen frysa in i lådor. Sedan är det bara att ta upp och servera något gott till. Idag gjorde jag en mindre mängd gryta som fick puttra på spisen. En bra combo med selleripotatismos.

Boeuf bourguignon med selleripotatismos och haricotsverts
4 pers
 
600 g högrev
150 g rökt sidfläsk
150 g. skalade hela steklökar
200 g färska halverade champinjoner
2 tsk timjan
3 dl kalvfond
2 lagerblad
1 flaska mustigt rött vin
lite maizena
salt, peppar
 
Selleripotatismos
300 g rotselleri, skalad och skuren i mindre bitar
750 g. skalad potatis, skuren i mindre bitar
lite mjölk att späda med
en klick smör
salt
haricotsverts
 
Gör så här
Skär kött och fläsk i mindre bitar, och stek i lite smör så att det får fin färg. Lägg i en gryta. Stek lök, champinjoner och häll över i grytan. Tillsätt timjan, fond, lagerblad, röd vin och lite maizena. Salta och peppra. Låt småputtra i cirka 2,5 timmar tills köttet är mört. Tillsätt ev. lite mer maizena om det är för löst. Smaka av, salta och peppra om det behövs.
Koka potatis och selleri tills det är mjukt. Häll av vattnet, tillsätt lite mjölk, en klick smör och salta. Vispa upp med en hushållsvisp till ett fluffigt mos. Värm haricotsverts i lite lättsaltat vatten.
 
Servering
Servera grytan med moset och harcotsverts
 
Kram Lena
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress