En av de godaste salladerna, så otroligt gott.

Caesarsallad äkta med grillad kyckling och knaperstekt bacon
4 pers
 
1 förp. romansalllad
1-2 skivor lantbröd eller surdegsbröd
grovt riven parmesansot
caesardressing
150-200 g. kyckling
70 g. bacon
 
Caesardresssing
2 sardeller heller 1 tsk sardellcreme
1 vitlöksklyfta
1 ägg
1 msk fransk senap
1,5 dl olivolja
cirka 1-1,5 dl riven parmesanost
svartpeppar
 
Gör så här:
Skölj salladen,, lägg upp på ett stort serveringsfat
Salta och peppra kycklingen, grilla på ett järn på spisen eller på grillen
Stek baconet, låt rinna av på ett papper
Sätt ugnen på 225 grader, skär brödet i mindre bitar, ringla över lite olivolja. Lägg i en ugnsform och rosta i ugnen cirka 5-10 minuter
Gör iordning dressingen
Krossa vitlöksklyftan och sardellerna med en gaffel, tillsätt ägg, senap, mixa ihop med en stavmixer och tillsätt oliviljan i en tunn stråen samtidigt som du mixar. Tillsätt riven parmesanost och svartpeppar.. Rör om. Ska vara en ganska tjock sås.
 
Servering
Skär kycklingen i tunna strimlor och fördela över salladen. Strö över salladen med krutonger, dressing, hyvlad parmesanost och bacon. Servera
 
Kram Lena
 
Servering
Skär kycklingen i tunna skivor och sallen, tillsammans med krutonger. Klicka ut av dressingen, stekt bacon och hyvla över grovriven parmesan ost
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress