Dessa rutor är absolut en av mina favoriter. Riktiga sommarbakelser med färska hallon men den går ju att njuta av även denna tid. Färska hallon finns ju att köpa
 
Marängrutor med hallon
20 st
 
100 g. smör
4 äggulor
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1,5 tsk vaniljsocker
1,5 tsk bakpulver
2, 5 msk mjölk
1-2 dl färska hallon
4 äggvitor
2 dl strösocker
 
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Rör smör och socker, tillsätt äggulorna en i taget. Vispa hela tiden. Blanda vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver, rör  ner i smeten tillsammans med mjölken.
Bred ut smeten i en långpanna cirka 22 x 30 cm, gärna med bakplåtspapper. Fördela hallonen över smeten.Till ugnsform behövs dubbel sats.
Vispa vitorna till ett hårt skum och tillsätt sockret i omgångar. Marängsmeten ska bli fast och glansig, fördela över bären och smeten
Grädda längst ner i ugnen cirka 45 minuter. Kakan får inte bli bränd. Kolla med en sticka att den känns klar.
Låt svalna och skär i rutor. Kan frysas men kan då bli lite mjukare kakor
 
Kram Lena
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress