Detta är ett av mina egna goda recept på pasta. Älskar man tryffel och lite pyssel och lägga lite extra tid på matlagning så kan jag varmt rekommendera denna rätt med kalvkött, tryffel, mascarponeost m.m. Jag använder tryffelolja i pastan och hyvlar färsk tryffel ovanpå. När det gäller tryffelolja så har jag varit skeptisk då det smakar så syntetiskt. Satsa på en fin tryffelolja som du inte kan köpa i vanliga affärer utan beställ på nätet, kostar en del men oj vilken smak den har. När det gäller färsk tryffel så fick jag möjlighet att få tag på det och är så glad över det. Förvarar min gotländska tryffel i en glasburk med lock i frysen. Håller flera år. Bara att ta upp en fryst bit och riva över rätten och stoppa tillbaka den (såklart noggrann handhygien)

Recept på denna goda pastan ligger under bilderna

Pappardelle med kalv, tryffel och mascarponeost
4 pers.
 
Kalvkött
cirka 1 kg kalvstek
1 morot
1,5 st stjälkselleri
1 stor gul lök
1 msk rosmarin
1,5 dl rött vin
1 msk kalvfond
salt, peppar
vatten
 
Gör så här:
Putsa köttet, bryn i smör i en het stekpanna, på alla sidor. Hacka grönsakerna grovt, Lägg i en gryta, tillsätt resten samt köttet och fyll på med vatten. Låt puttra i cirka 1,5 - 2 timmar. Vänd på köttet emellanåt.
Ta upp köttet, Skär i mindre bitar. Sila buljongen och spar den. Lägg köttet i en skål tillsammans med lite buljong och låt stå
 
Tillbehör
280 g. pasta pappardelle
1 hackad gul lök
1 påse färsk babyspenat
0,5 - 1 förpackning mascarponeost
2 dl grädde
cirka 1,5 dl riven parmesanost
salt, peppar, gärna grovmalen svartpeppar
1 tsk honung
cirka 2 tsk rödvinsvinäger
3-4 tsk tryffelolja av god kvalitet
1 msk olivolja
 
Gör så här:
Koka pastan enligt anvisningar
Stek löken i en stekpanna med olivolja, stek sedan köttet lite lätt, tillsätt babyspenaten, salta, peppra
Låt pastan rinna av, lägg tillbaka i kastrullen, tillsätt den stekta löken, köttet, babyspenaten, lite av den kokta buljongen, mascarponeost, grädde, riven parmesanost, honung, vinäger och olivolja. Låt allt bli varmt. Tillsätt tryffeloljan på slutet, ska ej koka med. Smaka av, salta och peppra om det behövs. Om mer tryffelsmak, tillsätt någon tsk till av oljan
 
Servering
Lägg upp på tallrikar, riv över parmesanost och om du har färsk tryffel, hyvla över även det
 
Hoppas det smakar riktigt gott. Kram Lena
 
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress