Fortsätter att vara flitig och lägga ut mina recept allt eftersom. En paj går oftast ganska fort att göra och det måste finnas hur många varianter som helst på paj. Hittade både extra rökt skinka och färsk sparris i kylskåpet så det fick bli denna faktiskt så "lätta" paj. Mycket god

Skink och sparrispaj med kesella
4 pers
 
Pajskal
1,5 dl vetemjöl
1,5 dl grahamsmjöl
3 msk kesella (jag använde lätt)
75 g. smör i kuber
salt
ev. någon msk vatten
 
Fyllning
1 knippe färsk grön sparris, skalad och skuren i cirka 1,5 cm långa bitar
175 g.skinka, gärna extra rökt, skuren i mindre bitar
2,5 dl mellanmjölk
3 ägg
0,75 dl kesella ( jag använde lätt)
1,5 dl riven ost, gärna 17 %
salt
peppar
chilikrydda
 
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader, arbeta ihop degen, tryck ut den i en pajform, gärna med löstagbar kant. Ställ in i kylskåp cirka 20 minuter. Bryn sparris och skinka i en liten klick smör i några minuter.
Vispa ihop fyllningen. Grädda pajskalet mitt i ugnen cirka 10 minuter.
Fördela skinka och sparris i pajskalet. Häll över fyllningen. Grädda mitt i ugnen cirka 25 minuter. Tills den känns gräddad
 
Servering
Skär upp i bitar, servera med en grön sallad, tomater, gurka och ringla över lite balsamico
 
Kram Lena
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress