Fisk på menyn idag. Riktig härlig husmanskost.

Ugnstorsk med kaviartäcke, potatispuré och rostade rödbetor
4 pers.
 
600 g torsk, tinad
3 dl creme fraiche (lättare variant, använd 15%, kan bli lite vattning)
2 msk dill
2 msk kaviar, typ svennes eller kalles
citrus grillkrydda
lite salt (tänk på att kaviaren är salt)
peppar
 
Tillbehör
1 kg potatis
mjölk
salt
3-4 färska rödbetor
olivolja
honung
flingsalt
 
Gör så här
Sätt ugnen på 220 grader. Skala potatisen och koka den. Stöt den färdigkokade potatisen med salt och lite varm mjölk till en puré.
Skala rödbetorna och skär i klyftor, lägg i en mindre ugnsform, ringla över lite olivolja och honung, strö över med lite flingsalt.
Lägg torsken i en ugnsform. Blanda ihop creme fraiche, dill, kaviar, citrus grillkrydda, lite salt och peppar. Smaka av. Lägg över fisken. Strö över lite citrus grillkrydda
Sätt in båda formarna mitt i ugnen cirka 25 minuter. Om inte rödbetorna känns klara så låt dom stå i ugnen en stund till. Se till att dom inte bränns. Rör om.
 
Servering
Servera fisken, potatispurén och rödbetorna. Toppa med en dillkvist.
 
Kram Lena
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress