Dessa vaniljrutor är enormt goda, smakar som vaniljhjärtan och är lätta att göra. Bilden är från i somras när syrenen blommade för fullt. Ibland hinner jag inte lägga till recept i bloggen, men här kommer i alla fall receptet. Ja, det blir många så om du har en mindre matberedare så får du köra degen i omgångar
 
Vaniljhjärtan fast i rutor
4 dl strösocker
5 msk vaniljsocker
1 msk bakpulver
10 dl. vetemjöl
500 g smör (ej margarin)
 
Fyllning
4 ägg
5 dl creme fraiche
1 msk vaniljsocker
2 dl kesella
3 dl strösocker
 
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader
Blanda ihop strösocker, vaniljsocker, bakpulver, vetemjöl och smör (i mindre bitar) och kör snabbt ihop detta i en matberedare. Ska bli en smidig deg. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna. Tryck ut hälften av degen i pannan.
Blanda ägg, creme fraiche, vaniljsocker, kesella och strösocker. Häll fyllningen över degen i långpannan.
Smula över resterande av degen över smeten. Grädda mitt i ugnen i cirka 30 minuter.
 
Servering
Pudra florsocker över kakan och skär upp i jämna rutor.
Kan frysas
 
Kram Lena
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress