Hej! Helt underbart att det är ljusare på kvällarna nu. Sommarfröna är satta så nu är det bara att vårda dom med gröna fingrar och kärlek så att dom gror och blir riktigt fina. En av mina absoluta favoriträtter är biff rydberg en lyxigare pytt helt enkelt. Senapsdressingen och äggulan är ett måste till.

Biff Rydberg
4 pers
 
1 kilo potatis skalad, skuren i cm. stora tärningar
1,5 stor gul lök, skalad och finhackad
800-900 g. oxfilé skuren i större bitar
smör/olivolja
persilja
salt
peppar
4 äggulor
 
Dressing
2 dl vispad grädde
2 msk senapspulver, Colemans
2,5 msk strösocker
1,5 tsk brunt senapsfrö
 
Gör så här
Blanda ihop dressingen, fördela i fyra snapsglas och ställ den kallt
Häll upp äggulor i fyra snapsglas.
Stek potatisen i smör/olja tills den blir gyllenbrun och mjuk. Salta och peppra. Håll potatisen varm. Stek löken gyllenbrun i lite smör och håll den värm. Avsluta med att steka oxfilén några minuter. Salta och peppra.
 
Servering
Blanda i persilja i potatisen. Lägg upp på tallrikar tillsammans med dressingen och äggulan
 
Smaskigt, Kram Lena
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress