Pajer kan man fylla med det mesta och så bra med rätter som nästan tillagar sig själv. Det går snabbt att arbeta ihop en pajdeg och tillsätta det man tycker är gott. Kyckling och broccoli är ju en bra combo så det fick det bli

Kycklingpaj med broccoli och ricotta
4 pers
 
Pajskal
2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
100 g. smör, kallt skuren i mindre bitar
5 msk kallt vatten
0,5 tsk salt
 
Fyllning
300 g. grillad kyckling, i mindre bitar
cirka 10 färska champinjoner, i skivor
1 litet broccolihuvud, i små buketter
0,5 st halv röd spetspaprika, skuren i mindre bitar
olivolja
peppar
3 ägg
2 dl mjölk
chilipulver
salt
peppar
0,5 burk ricotta
 
Tillbehör
Sallad, tomater
 
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader
Blanda snabbt ihop degen, gärna med en matberedare. Låt ligga i kyl i cirka 20 min. Klä sedan en pajform, gärna med löstagbar botten med pajdegen och nagga med en gaffel. In mitt i ugnen i cirka 10 minuter.
Woka champinjoner, broccoli och paprika i en het stekpanna med lite olivolja. Blanda i kycklingen.
Häll sedan ner i det förgräddade pajskalet. Vispa ihop ägg, mjölk och kryddor och häll i pajskalet. Smula över ricotta. grädda mitt i ugnen cirka 40 minuter eller tills pajen fått fin färg och äggstanningen stelnat.
Servera pajen med sallad och tomater
 
Kram Lena
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress