(null)

Det här blir en rejäl laddning med mycket smarriga och  goda vårrullar. Dessa görs i ugnen men går självklart också att fritera i mat eller rapsolja i 160 grader tills dom blir gyllenbruna. Går bra att frysa och håller cirka 3 månader. 

Detta behövs;
1 förp. Vårrulledeg (40 st.) Finns på asiatiska affärer
Matolja för stekning
400 g köttfärs
2 gula lökar, skalade och tunnt skivade
1 förp. färska champinjoner, skivade
4-5 klyftor vitlök, tunnt skivade
3 tsk riven ingefära
15 cm purjolök, tunnt skivad
Spetskål cirka 7-8 dl, strimlad
1 förp. färska böngroddar, dela i något mindre bitar
100 g glasnudlar, tillagade enligt anvisning, låt svalna och skär i lite mindre bitar
2-3 morötter, grovrivna
3 st salladslökar, i tunna skivor
Chili färsk efter önskad styrka alt. 3-4 krm. chiliflakes
2-3 msk sesamolja
1-1,5 msk oystersauce
2-3 msk japansk soya
Ev. lite kinesisk soya
Salt och peppar

Att limma ihop vårrullarna
3 msk vatten och 3 msk vetemjöl blandas ihop i en liten skål

Tillbehör
Doppa i sweet chilisås och kinesisk eller japansk soya 

Gör så här
Tina vårrulledegen
Sätt ugnen på 200 grader
Lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt
Tillaga glasnudlarna enligt anvisning.
Bryn köttfärsen i en stor wok, salta, peppra. Tillsätt lök, champinjoner, vitlök, ingefära, purjolök, chili, salladslök och bryn i några minuter. Tillsätt sedan spetskål, rivna morötter, sesamolja, oystersås och soya och bryn ytterligare några minuter till, rör om ordentligt. Blanda till sist ner de färska böngroddarna och glasnudlarna. Smaka av med ev. mer salt, peppar, soya, chili och oystersauce. 
Låt allt svalna ordentligt.

Att göra vårrullarna
Ta fram vårrulledegen. Jag brukar hela tiden ha en fuktad kökshandduk över degen då den torkar fort. Lägg ett ark deg på en skärbräda med ena hörnet av degen mot dig, lägg cirka 1-2 msk av fyllningen nästan på mitten på degen. Rulla ihop och vik in kanterna ganska snart från början, pensla änden med "vetemjölslimmet" och rulla ihop tätt. 
Lägg vårrullen med skarven nedåt på bakplåtspappret i ugnsformen. Fortsätt tills formen är fylld med härliga vårrullar. Pensla rullarna med matolja. (Om det blir fler vårrullar så rulla dom strax innan dom ska tillagas i ugnen, annars finns det risk att dom kanske spricker).
Grädda mitt i ugnen i cirka 25- 30 minuter, vänd efter halva tiden. Tänk på att värmen kan vara olika i ugnar. Jag brukar höja till 225 grader efter halva tiden för att dom ska få lite fin färg. Pröva dig fram.

Lycka till 😃
Kram Lena