Sveriges nationaldag 🇸🇪
Regnigt och trist ute så då fick det bli lite bakning. 
Kakorna får en härlig smak av fullkorn, dessa är bakade på finmalet ölandsvete och jag gillar de här mycket mer än de som är bakade på siktat vetemjöl. Nu tog jag sista påsen i frysen med våra egenplockade skogshallon och gjorde sylt, använder mycket mindre socker när den kokas. Vi brukar ha en liten klick sylt i yoghurten på frukosten och smakar verkligen mycket hallon. Smarrigt i dessa kakor.Recept kommer från Heger

(null)

Hallongrottor på fullkorn
25 st.

100 g mjukt smör
25 g socker
145 g finmalet fullkornsvetemjöl
0,5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker 
Hallonsylt

  • Sätt ugnen på 175 grader
  • Rör ihop allt utom hallonsylten med en elvisp
  • Rulla till fina bollar och lägg på en plåt med bakplåtspapper 
  • Gör små hål i mitten av varje boll, använd gärna fingret
  • Klicka i sylt i hålen
  • Grädda mitt i ugnen på cirka 18-19 minuter
Lycka till, kram Lena 🌸

(null)