Röding är nummer 1, en vacker fisk med sin röda fina färg och underbara smak. Har haft förmånen att kunna njuta av att kunna äta den emellanåt sedan jag var liten. Man kan göra så otroligt mycket gott. Här ett lättlagat recept med rödingfilé på grönsaksbädd och potatis i ett knyte som snabbt tillagas i ugnen. Serverat med en klick pesto blir kanongott

(null)

Rödingpaket på grönsaksbädd
2 port

Detta behövs 
Rödingfilé cirka 300 g
4 st. kokta skalade potatisar
1 knippe skalad vit sparris 
1/2 st citron
2 st. skalade morötter
Salt, peppar
Pesto egengjord eller färdig på burk

Gör så här
  • Sätt ugnen på 175 grader
  • Koka sparrisen i 10-15 minuter i 1 liter vatten med 2 tsk salt och 2 tsk socker, skär i mindre bitar), skär morötterna i skivor och koka med i vattnet de sista 10 minuterna
  • Gör iordning två bakplåtspapper och fördela grönsakerna i mitten på varje papper, skär potatisen i skivor och lägg ovanpå, salta och peppra
  • Salta och peppra rödingfileerna och lägg dom längst upp
  • Knyt ihop paketen med hushållsnära och lägg i en ugnsfast form
  • Ställ in formen mitt i ugnen i cirka 20 minuter tills fisken är klar
Servera med en klick pesto

Lycka till, kram Lena 🌸

(null)