Halloween. Oj vad tungt det måste ha varit med all pumpa som färdats genom hav, land och luft inför denna helg. Fick söka ett bra tag i den gigantiska högen på affären innan jag fick tag på en mindre modell. Blev dessa gyllengula, fluffiga, mycket goda frallor. Tror det blir ett inköp av en till pumpa för att rosta mer frön till bak och musli, köttet kan ju frysas.
 
Gyllengula pumpafrallor med saltrostade pumpafrön
10 st.
 
1 pumpa
25 g. jäst
2, 5 dl. mjölk
3 msk. neutral olja
2 dl. pumpa/morotspuré
2 msk. honung
tsk. salt
25 g. mjukt smör
5-7 dl. vetemjöl special
 
Topping
uppvispat ägg
rostade pumpafrön
 
Ta ur kött ur en pumpa, torka av fröna och lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Strö över salt ( om man vill ha till över till snacks, strö även på chilipulver på en del av fröna). Rosta fröna mitt i ugnen tills fått färg och riktigt torra i 175 graders värme. Låt svalna
 
Kör köttet och en liten morot i mindre bitar i en mixer till en slät massa. Gör en rolig ljuslykta av pumpan .
 
Smula ner jästen i en degbunke, värm mjölken till 37 grader och lös upp jästen. Tillsätt, olja, puré, honung, salt smör och arbeta in mjölet i en maskin till en slät deg, ska precis släppa degbunkens kanter, lite klibbig. Kör maskin i minst 5 minuter. Täck över och låt jäsa till dubbel storlek, cirka 30 minuter.
 
Sätt ugnen på 250 grader. Häll ut degen på ett lätt mjölat bakbord. Dela i 10 bitar och rulla till fina, släta bollar som läggs på en bakpappersklädd ugnsplåt. Täck över med en handduk, låt jäsa cirka 20-30 minuter. Pensla med ägg och strö över rostade pumpafrön. Grädda mitt i ugnen cirka 8-10 minuter.
 
frallor, jättegod, pumpa,