Vem älskar inte semlor. Jag verkligen älskar det och vet att dom inte ska ätas före fettisdagen. Men om man gör dom i rosa nyans så kan man ju alltid fuska och äta dom tidigare tänkte jag. Dessutom älskar jag rosa. :_)

Minisemlor i rosa nyans

12 st. små härliga semlor

 

1/4 pkt. jäst alltså 12,5 g

1 ,25 dl mjölk

40 g. rumsvarmt smör

en gnutta salt

0,25 dl strösocker

0,5 tsk mald kardemumma, helst stött grön kardemumma

3,5 dl vetemjöl

Fyllning

25-50 g. mandelmassa

1,5 dl grädde (gärna färgad med lite rosa pastafärg)

 

Gör så här:

Smula ner jästen i en bunke, värm mjölken till 37 grader och lös upp jästen med lite av mjölken. Tillsätt resterande av mjölken, saltet , kardemumman och strösockret. Använd gärna degkrokarna på en visp. Kilcka i smöret och vetemjölet eftersom så det blir en smidig deg. Täck över och låt jäsa till dubbel storlek cirka 30 minuter. Sätt på ugnen 250 grader.

Rulla ut 12 stycken runda bullar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Täck över och låt jäsa i cirka 30 minuter. Grädda semlorna mitt i ugnen cirka 5-6 minuter tills dom har fått fin färg.

 

Servering

Gröp ur innehållet i semlorna, lägg i en bunke tillsamnns med mandelmassan, tillsätt lite grädde och rör till en jämn smet som fördelas i semlorna. Vispa grädden, tillsätt ev rosa pastafärg och spritsa ut över semlorna.

Pudra över lite florsocker.

Simsalabim och du har 12 stycken superfina och goda minisemlor. Dom går att frusa som dom är. Ställ in i frysen. Ta ut efter några timmar och lägg i en plastpåse. Tina upp långsamt i rumstemperatur innan servering.

 

Kram Lena

jättegoda, mandelmassa, mimisemlor, pastafärg, rosa, semlor,

Kommentera

Publiceras ej