Vi måste äta fisk brukar maken säga med betoning på måste. Ja, det är ju så då vi fiskar en del och haft bra fiskelycka. Fisk är gott och nyttigt. Det finns massor av goda rätter man kan göra på fisk. Detta är inte så tokigt. När det gäller att koka risotto så är det helt enkelt så att man måste sköta den med kärlek, inte lämnas i sin stekpanna. Carnoroli tycker jag personligen själv är det bästa riset att göra en god risotto på

Rimmad torskrygg med saffransrisotto och kronärtskockshjärtan
4 pers.
 
500 g. torskrygg
1 liter vatten
1,5 msk salt
1 msk socker
2 msk olivolja
1 gul lök, hackad
2,5 dl carnoroliris
10 dl grönsaksbuljong
1,5 dl vitt vin
1 paket saffran
cirka 50 g. riven färsk parmesanost
0,5 burk kronärtskockshjärtan
salt, peppar
 
Tillbehör
grönsallad
tomat
gurka
kärnor från 1 granatäpple
 
Gör så här:
Blanda ihop lagen med vatten, salt och socker i en bunke. Skär fisken i portionsbitar och lägg ner dessa i bunken, Ska täckas av lagen. Låt stå i cirka 30 minuter.
Koka upp grönsaksbuljongen i en kastrull och håll varm
Stek den hackade löken i en stekpanna med olivolja, se till så att den inte får färg. Häll ner vinet och rör, gärna med en träslev. Nu ska risotton skötas med mycket kärlek dvs. röra om ofta. Tillsätta buljong i mindre mängder och låta det puttra på. Tillsätt även saffranet. Späd med buljong allt eftersom det har kokat in. Låt puttra i cirka 20-35 min. Smaka på riset och känn efter om det är klart. När risotton är klar ska den vara lite simmig, tillsätt kronärtskockhjärtan i mindre bitar och hyvla ner parmesanosten. Smaka av, salta och peppra.
Fisken tas upp ur lagen och låt dom rinna av eller torka lite med ett papper. Salta och peppra. Bryn fisken i en stekpanna med olivolja. Går ganska fort. Så kolla när dom verkar vara klara.
Blanda ihop salladen
 
Servering
Lägg upp risotto, fisk och sallad på tallrikar.
 
Kram Lena
 
 
 
jättegott, kronärtskockshjärtan, nyttigt, risotto, saffransrisotto, torsk, torskrygg,

Kommentera

Publiceras ej