Dags att uppdatera bloggen igen. Det har varit så mycket annat men nu är jag laddad. 
Då jag nu har diabetes så kommer många recept att vara nyttiga och goda för att passa mig och självklart andra.
Jag älskar ägg så här kommer ett recept som jag gör ofta, passar perfekt till lunch eller middag med lite råkost till
 
 
(null)
Ugnspannkaka med keso
4 port.
 
Detta behövs
200 g kalkonbacon  
8 st. ägg
1,5 dl matlagningsgrädde 15%
250 g keso, mini
75 g riven ost 17%
Salt
 
Tillbehör
Lingonsylt 
Råkostsallad
 
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader, klipp baconet och lägg i en smord ugnsform (en mindre morm gör att pannkakan blir högre). Ställ in ignen cirka 8-10 minuter tills baconet har fått färg
Ta ut formen ur ugnen, fördela osten uppepå baconet
Rör lätt ihop äggen, grädden och keson (ska inte vispas). Tillsätt lite salt
Häll äggsmeten över baconet och osten och ställ in ugnsformen mitt i ugnen och grädda cirka 20 minuter tills den är gyllenbrun och färdiggräddad, kolla med sticka
Servera med tillbehören
Kan frysas
 
Lena 
 

Kommentera

Publiceras ej