Hur Bygger Man En Hamburgare?


Hur Bygger Man En Hamburgare
Hamburgare med sallad, rödlök, cocktailtomat & cheddar Spara En saftig hamburgare på nötkött med krispig sallad, tomat, lök och dessutom krämig cheddarost.

 • 800 g nötfärs
 • 0,5 dl vatten
 • rapsolja, till stekning
 • 1 krispsallad, huvud, plockad och sköljd
 • 1 rödlök, tunt skivad
 • 12 körsbärstomat, halverade
 • 2 saltgurkor, klyftade
 • 2 dl majonnäs
 • 0,5 dl gräddfil
 • 1 msk tomatpuré
 • 1 msk skånsk senap
 • 1 dl saltgurka, hackad
 • 4 hamburgerbröd
 • 8 skivor cheddarost
 • salt
 • peppar
 1. Blanda färsen med lite vatten till en jämn smet.
 2. Forma fyra bollar och platta ut dem till hamburgare.
 3. Salta och peppra köttet innan stekning.
 4. Stek dem i en het panna i ca 4 minuter på varje sida, hamburgaren skall fortfarande vara rosa inuti.
 5. Blanda majonnäs, gräddfil, tomatpuré, senap och saltgurka, smaka av med salt och peppar.
 6. Rosta bröden under grillgallret.
 7. Lägg dubbla ostskivor på hamburgarna och smält dem under grillgallret.
 8. Montera hamburgaren med dressing i botten, sallad, hamburgare, tomat och rödlök.
 9. Servera gärna med en extra sallad.

: Hamburgare med sallad, rödlök, cocktailtomat & cheddar
Visa hela svaret

Hur får man hemmagjorda hamburgare att vara platta?

Använd hamburgerpress för att snabbt och enkelt tillverka platta och lika tjocka hamburgare som grillas enkelt. Perfekt för att grilla många hamburgare på en gång av ett stort paket nötfärs. Äter du inte upp alla på en gång så går de utmärkt att förvara i kylen eller frysa in. Grillade burgare serverade med picklad rödlök, coleslaw och kall bearnaise. Tid: ca 40 minuter ca 13 hamburgare à 120 g Näringsvärde per hamburgare (125 g): 183 kalorier, 0 g kolhydrater, 10 g fett, 25 g protein, 0 g fibrer
Visa hela svaret

Vad ska man ha för kött till hamburgare?

1. Välj rätt färs – Här finns det olika skolor, men generellt ska du leta efter en grovmalen färs med hög fetthalt. Som till exempel nötfärs av malet högrev eller blandfärs. Du kan också tillsätta talg om du väljer ett magrare kött. Fråga i charkdisken i din butik så kan de mala och sätta ihop en burgare efter hur du vill ha den. ​
Visa hela svaret

Hur får man en hamburgare att hålla ihop?

Elvispen – Hur Bygger Man En Hamburgare För att få köttfärsen att hålla ihop, även om det bara är köttfärs, så använder jag elvispen. Köttfärsen håller ihop genom att det bildas fibrer när den bearbetas. Det går att göra för hand, men det går ännu enklare med elvisp. Genom att arbeta ihop köttfärsen med elvisp i några minuter så håller hamburgarna ihop när de steks och blir riktigt saftiga.
Visa hela svaret

Hur görs Mcdonalds hamburgare?

Nötkött – Alltid 100% nötkött | McDonald’s Självklart innehåller McDonald’s hamburgerkött bara en enda sak – 100 % rent nötkött. Allt vårt kött håller högsta kvalitet, det är en självklarhet för oss. Sådan kvalitet uppnår vi genom att djuren sköts väl, får bra foder och tas omhand på bästa sätt, hela livet.

 1. Eftersom vår leverantörskedja är kort har vi full kontroll och får därmed exakt som vi vill ha det.
 2. Det gäller allt från regler för lantbrukaren, till malningsgrad på köttet, och till exakt form och tryck när vi producerar burgarna.
 3. Vi är en av restaurangbranschens största inköpare av svenskt nötkött och samarbetar med Scan vilket vi är mycket glada över, eftersom Scan står för trygghet och kvalitet.

De klarar våra hårda krav på kvalitet genom hela produktionskedjan. Till våra hamburgare använder vi oss av hela styckningsdetaljer främst från flank, bringa och bog, vilka lämpar sig bäst för hamburgare och ger maximal köttsmak. Vi samarbetar även med Inalca i Italien som levererar kött enligt våra kvalitetskrav, och som är lika noggrant kontrollerat på alla nivåer i leverantörskedjan.

 • Tillsammans med Scan har vi tagit fram vår tjockaste, saftigaste och lyxigaste burgare hittills.
 • Själva burgaren (alltså köttet) går under namnet Premium Beef – och det är precis vad den är – 100 procent svenskt nötkött av högsta kvalitet.
 • Vi strävar alltid efter att utveckla smakupplevelsen för våra gäster.

Det nya hamburgerköttet är den största smakförändringen av våra hamburgare i vår historia och vi ser väldigt mycket fram emot att låta er smaka vårt lyxiga och saftiga Premium Beef-kött. Ni hittar nyheten i våra McSelestion-burgare. Till skillnad från vissa andra tillverkare av hamburgare och köttfärsprodukter väljer Scan och Inalca endast hela putsade styckningsdetaljer av den högsta styckningskvaliteten som de kan erbjuda till McDonald’s hamburgare.

Fördelarna med att använda hela styckningsdetaljer är att det ökar den mikrobiologiska säkerheten samt att både Scan och Inalca vid en visuell kontroll av det levererade köttet kan se att de verkligen använder de styckningsdetaljer de ska. McDonald’s ställer höga krav på matsäkerhet, i vissa fall till och med högre än myndigheterna.

Vi har t.ex. utökad renlighet vid styckning, fler kontroller och hårdare gränsvärden för leveranstemperaturer. : Nötkött – Alltid 100% nötkött | McDonald’s
Visa hela svaret

Måste man ha ägg i hamburgare?

Färsen: – En klassisk hamburgare ska endast innehålla nymald nötfärs, salt och nymald peppar. Godast blir förstås att mala egen färs. Högrev, bringa, bog och flankstek är bra val. Se till att inte välja för magra bitar, färsen ska innehålla minst 10% fett, gärna 15%. Lök, ströbröd och ägg har inget i en klassisk hamburgare att göra. Håller biffarna inte ihop har du för mager färs. Vill du ta ut svängarna (och inte göra en klassisk burgare) så kan du göra burgare på lamm, fläsk eller kyckling, eller blanda olika sorter för att få den fetthalt och smak du önskar. Smaksätt med rökt sidfläsk så får du baconsmak på burgaren.
Visa hela svaret

Hur onyttigt är hamburgare?

När tiden är en bristvara är det lätt att fastna i dåliga vanor och gå på det enkla men kanske inte så nyttiga alternativet. Ofta är det betydligt mer kalorier än vad man tror i dessa matval.T.ex. innehåller vissa pizzor mer kalorier än vad en kvinna gör av på en hel dag.

Givetvis kan man äta en pizza ibland, men man ska vara medveten om vilka val man gör. För det är faktiskt skillnad på snabbmat och snabbmat. För genom att välja “rätt” snabbmat kan du spara upp till 1500 kcal per måltid. Nedan följer en lista på vanliga snabbmatsalternativ i stigande kalorimängd.1. Pastasallad kan vara mycket nyttigt – Kalorier per portion: 450–550 kcal – Protein/portion: 15–41,9 g – Kolhydrater/portion: 60–70 g – Fett/portion: 9–15 g Kommentar: Kalorimässigt kan en sallad vara mycket bra, men det är också en rätt som påverkas väldigt mycket av vad du väljer att ha i salladen.

Det som påverkar är exempelvis mängden kyckling och vilken typ av dressing du väljer. En sallad med mer kyckling är att föredra, då den kommer att mätta bättre. Eftersom pastan oftast är kall i dessa sallader påverkar den inte blodsockret så mycket och får ett lägre GI.2.

Sushi är nyttigare än vad många tror – Kalorier per portion: 429 kcal – Protein/portion: 16,5 g – Kolhydrater/portion: 78,3 (socker 2,4 g) – Fett/portion: 4,5 g Kommentar: Sushi är faktiskt ett ganska bra alternativ då det inte innehåller så mycket kalorier.9–11 bitar blir ur kalorisynvinkel en lagom portion för de flesta människor.

Dessvärre innehåller sushi mest kolhydrater och mättar därför ganska dåligt. Sushi gör sig dock bra som “efter-träning-mat” för då är snabba kolhydrater inte är något problem för kroppen. Att sushi skulle innehålla enorma mängder socker stämmer inte enligt livsmedelverkets analyser.

 • Mindre än 3 g/portion.3.
 • Thaimat är onyttigare än vad många tror (kyckling med cashewnötter och ris) – Kalorier per portion: Ca 1 000 kcal – Protein/portion: 52 g – Kolhydrater/portion: 122 g – Fett/portion: 43 g Kommentar: Thaimat innehåller ofta rikligt med grönsaker och uppfattas därför som ett riktigt nyttigt val.

Fisksåsen och oljan i såsen driver dock upp energiinnehållet rejält. Riset är oftast mer än dubbelt så mycket som be¬hövs till en normal portion. Riset kokas dessutom oftast i riskkokare vilket påverkar strukturen rejält och gör riset snabbare ur GI-synpunkt.

Rätten får dock ett plus för att den innehåller mycket grönsaker och kryddor som är hälsobringande, som ingefära och chili. Det man dock ska vara medveten om att mycket thaimat innehåller mycket smakförstärkare vilket är omdiskuterat.4. Skippa pomfritten så är hamburgare ganska ok. – Kalorier per portion: 775–1 000 kcal – Protein/portion: 22–33 g – Kolhydrater/portion: 70–96 g – Fett/portion: 43–56 g Kommentar: En hamburgare kan också se väldigt annorlunda ut, men ofta innehåller mycket kolhydrater och fett.

Dessutom kommer stekta varianter att bidra med en hel del AGE och ALE – ämnen som bildas när fett, kolhydrater och protein upphettas kraftigt och som bland annat ökar inflammationer i kroppen. Fettet är ofta av det mättade slaget och kolhydraterna är snabba, även om de i sällskap av proteinet och fettet kommer att ge betydligt lägre blodsockersvar än ensamma.5.

Pizza är en rejäl kaloribomb. Kalorier per portion: 1 600–2 670 kcal Protein/portion: 66–110 g Kolhydrater/portion:150–250 g Fett/portion: 80–134 g Kommentar: Pizza är en ordentlig mix av både fett och kolhydrater. Det finfördelade mjölet bidrar med snabba kolhydrater, men tillsammans med allt fett kommer blodsockersvaret ändå inte kunna bli så stort.

Pizzorna i den här storleken, 600 –1 000 g, blir lagom att dela på tre. Det blir dock fortfarande en beskedlig mängd fett. Men likt många andra rätter så spelar ingredienserna stor roll, så om du har möjlighet så välj lite mindre ost och mer grönsaker.
Visa hela svaret

You might be interested:  Vitt Vin Till Gratinerad Hummer?

Vad är det för kött i McDonalds hamburgare?

Vad har McDonalds hamburgare för innehåll? – Alla hamburgare hos McDonalds består av 100 % nötkött, det kan du alltid vara helt säker på. Däremot kan du aldrig veta varifrån McDonalds kött har sitt ursprung i just den hamburgaren du äter, eftersom det inte preciseras.
Visa hela svaret

Vad består en hamburgare från Mc Donalds av?

100 % rent nötkött, lök, inlagd gurka, senap och ketchup. Allt i ett varmt nyrostat bröd. Helt enkelt vår klassiska hamburgare.
Visa hela svaret

Kan man ha vanlig ost på hamburgare?

04 oktober 2017 Burgarsäsongen är här! (Jo, det är säkert. Man kan ha täckjacka på sig när man grillar.) Att göra en bra burgare är en konst, men hur går man från bra till bäst? Med ost såklart! Här får du en liten guide till våra fem bästa ostar till hamburgare: Cheddarost till hamburgare Antagligen den mest populära osten till hamburgare.

 1. Cheddar har en trevlig sälta och stark smak som står sig väl mot andra starka smaker som barbequesås eller bacon.
 2. Dessutom smälter den fint och gör burgaren extra saftig.
 3. Brie – perfekt på burgaren Fantastiskt kletig! En krämig brie-burgare kan få vilken skeptiker som helst att göra en helomvändning.
 4. Brie (till exempel Falbygdens Brie du Grand Père ) funkar dessutom förvånansvärt väl med sältan från bacon.

Getost på burgaren Getost, som Falbygdens getost i rulle, är ett lite lättare alternativ till burgaren. Med sin milda, men säregna smak lyfter den burgaren till nya höjder utan att ställa sig i vägen. Funkar fint till både bacon och grön chilipeppar. Lägg gouda på hamburgaren Gouda (gärna rökt) och barbequesås är en perfekt matchning.

En något kraftigare smak med fina smältegenskaper som kompletterar resten av burgarens ingredienser bra. Dessutom en fin smakkompis till rädisor, av alla saker. Ädelost till hamburgare Smakrik, salt och skarp. Kvibilles ädelost är en perfekt ost för både ostälskare och burgarfantaster. Funkar perfekt till syltad eller karamelliserad lök och gifter sig med majonnäs på ett sätt som inte går att beskriva.

Kolla här.
Visa hela svaret

Vilken temp ska hamburgare ha?

Vilken temperatur ska hamburgaren vara? – Har du en köttermometer kan du satsa på en temperatur på runt 68-70°C för en genomstekt burgare.
Visa hela svaret

Kan man blanda högrev och nötfärs?

BBQLovers Burgarskola Snart är sommaren här igen! Inget skriker sommar lika mycket som att få stå ute och grilla, njuta av solen en kall öl & en riktigt god grillad burgare! HamburgerSverige har vaknat på riktigt så tänkte göra en liten guide med dom grundläggande sakerna man behöver tänka på för att lyckas med en riktigt bra hamburgare! Som med all mat så handlar det i grund & botten om råvaror,råvaror,råvaror och kärlek.

 • Med vänliga hälsningar Robin Silferpil Brun
 • KÖTTET

När jag gör mina burgare så använder jag uteslutande högrev som bas, i mitt fall väljer jag att använda hängmörad högrev för att få mer djup i smaken, ju längre det hängt desto bättre. Men det fungerar naturligvist med att mala ner en fin bit högrev med mycket fett som inte är hängmörad.

FÄRSEN När det kommer till färsen så vill man att den ska ligga på över 20% fetthalt, annars kommer burgaren upplevas som småtorr oavsett hur medium grillad den är. Jag siktar alltid på 25% fetthalt i min färs. Det kan vara svårt att få 25% på en högrev rakt av om den inte är av ytterst god kvalité (troligt inget du hittar på din lokala livsmedelsbutik.) För att få upp fetthalten och lyfta smaken ytterligare använder jag även bringa samt fett från stocken på hängmörat, en bra proportion är ca 70% -80% högrev och resterande bringa samt extra fett om detta behövs, bringa,talg eller allmänt fettkappa rekommenderas om du behöver tillsätta fett.

Det viktiga enligt mig är att man inte blandar in något annat än NÖT, hamburgare för mig är nötkött.

 1. Vilket kött du än väljer till din blandning, glöm inte att hålla en hög fetthalt.
 2. Det går att gå hur djupt som helst på kött-detaljer man kan använda, men detta är en riktigt bra grund att arbeta ifrån.
 3. MALNING
 4. När du mal köttet så använd grova hålskivor 6-8mm iaf.
 5. Glöm inte att ha köttet riktigt kallt, ett par grader max (lägg även lösa kvarndelar av metall i frysen en timme innan) & mal det två gånger.

Detta för att fördela ut fettet bättre i hela färsen. Hantera sedan färsen så lite som möjligt med dina händer, fettet i färsen börjar smälta redan från temperaturen av handen. Desto mindre du hanterar & bearbetar färsen desto luftigare och härligare blir din burgare. METODER Det finns ett antal metoder man kan använda sig av, alla har sina för & nackdelar. Oavsett metod så kan det vara värt att tänka på storleken. Den bästa storleken är 120-160gram. Går man över den storleken så upplevs köttet aningen torrare på 160gram än tex 2x80Gram, just pgr av du biter genom så pass mycket kött på en gång (Detta är rent psykologiskt.) köttet blir inte torrare.

 • BLUMENBURGER
 • Blumenburger bygger på Heston Blumental´s teknik från in the search of perfection.
 • Där mal du färsen och lägger ut den på plastfolie med fibrerna i samma riktning, saltar i färsen och rullar ihop till en korv som motsvar diametern på hamburgarna du vill ha.

Efter 24 timmar i kylen så har saltet bundit färsen och gör att du nu med en vass kniv kan skära perfekta hamburgerskivor i valfri storlek. Det som är riktigt bra med denna metod är att du kan göra stora mängder och på grund av att fibrerna ligger åt samma håll så faller dom isär otroligt fint när du biter i hamburgaren och upplevs som mycket luftigt och mört.

Det är tryck som håller ihop burgaren och det får du genom inrullningen. Det enda negativa med metoden är att färsen saltas i förväg och blir därför lite torrare än färs som inte saltas i förväg. Så vitt jag vet är dock denna metod den enda som separerar kollagenet i färsen. SMASHBURGER Det här är för tillfället min favorit.

Smash burger går ut på att du med lätt hand utan att packa för mycket formar en boll med några lätta tryck, (rulla inte) som en stor köttbulle, Lägger bollen på den riktigt heta ytan och sedan tar man en vikt tex en mindre sås-kastrull eller annat lämpligt och trycker rakt ner på bollen så den plattas ut, sedan saltar rikligt på båda sidor under tillagning.

 1. Jag gillar denna för att bollarna är lätta att förbereda, man behöver inte salta i förväg och dom får en fin nästan karamelliserad yta och perfekt mediumrare inuti om man vill.
 2. HAMBURGERPRESS
 3. Den här metoden rekommenderar jag inte åt någon, förutom att hamburgerpressa oftast är väldigt jobbiga och köttet fastnar i dom mm, så trycker du ur all luft ur färsen när du använder hamburgerpress, detta leder till en hård kompakt burgare, inte att rekommendera.

BRÖDET Att hitta ett bröd som motsvarar mina förväntningar har varit ett problem under ett par år. Men nu börjar det släppa lite på bröd fronten,det börjar komma endel mindre lokala produkter men rikstäckande finns det ännu bara ett enda bröd jag kan rekommendera om man inte bakar sitt eget, och det är Garants Brioche, som finns på alla Willys och endel av Hemköp´s butiker.

Det är ett riktigt färskt och luftig bröd. Som med alla bröd rekommenderas dock att man lägger sallad i botten för att inte brödet skall suga in dressingen och göra brödet kletigt. Smöra alltid bröden och grilla/stek en snabb yta på dom (alla sidor), ett rostat bröd är inte bara godare utan står även emot dressingar bättrre.

Jag rekommenderar spraysmör.

 • Ett annat tips är att kolla runt med lokala bagerier efter ett härligt färsk brioche.
 • BAKA SJÄLV
 • Att få till riktigt bra bröd är en konst, det gäller att få in rikligt med luft i bröden.
 • Jag har i dagsläget två favoriter när det kommer till bröd, det ena är Flippin Burgers bröd som blir enligt mig med lite övning överlägset.
 • Det andra är ett recept på Brioche från Jonas Cramby´s bok, och som går mycket enkelt och snabbt att göra & ändå håller bra kvalité.
 • Flippin Bröden
 • Du behöver:
 • 425 g vetemjöl special (byts med fördel ut mot Manitoba cream).13 g socker 7 g salt 20 g jäst 2 1/2 dl kall standardmjölk, 3% 25 g flytande honung 38 g rapsolja av god kvalitet
 • Till pensling:
 • 1 ägg 1 tsk kallt vatten en nypa salt.
 • Bikarbonat (om mörka bröd önskas).
 • Gör så här:
 • Blanda alla torra ingredienser i en skål.
 • Lös upp jäst i mjölken i en bunke och blanda sedan ner samtliga ingredienser.
 • Kör i en degblandare 10-12 minuter på medelhastighet. Det är väldigt viktigt att bröden blir spänstiga och fluffiga så en degblandare rekommenderas. Den som knådar för hand bör räkna med minst 30 minuters hårt jobb.
 • Låt sedan degen vila i bunke under plastfolie 30-60 minuter tills degen jäst till dubbel storlek.
 • Sätt ugnen på 40°C (jäsningsfunktion) och dela under tiden degen i 11 lika stora bitar à 70 gram.
 • Rundriv (forma degbiten till en rund slät boll samtidigt som du spänner degens yta) till små bollar.
 • Lägg bollarna på en bakpappersklädd plåt, inte alltför tätt, och platta till dem med handflatan.
 • Stäng av ugnen och fyll en ugnsform med fingervarmt vatten(35-37°C) och ställ på botten av ugnen.
 • Ställ in plåten med bröden i mitten av ugnen och låt jäsa 60-80 minuter tills de nått dubbel storlek.
 • Om ugnen är för varm kan luckan lämnas på glänt under jäsningen. Om ugnen inte går lägre än till 50° bör man först vänta en stund efter avstängning med luckan på glänt. Det går även bra att jäsa under duk ovanpå spisen.
 • Ta ut degbollarna när de jäst färdigt, samt den vattenfyllda formen. Nu går det utmärkt att frysa bröden till ett senare tillfälle.(Detta testade vi inte utan vi gräddade alla och frös in dem.) Tänk då på att låta bröden tina i rumstemperatur före gräddning.
 • Höj ugnsvärmen till 230°C.
 • Vispa ut ägget och tillsätt vatten samt en nypa salt (tillsätt 1tsk bikarbonat om mörkare bröd önskas).
 • Pensla bröden, sätt in dem i ugnen och sänk värmen till 215°C.
 • Grädda 6-8 minuter mitt i ugnen tills de får en gyllenbrun yta.
 • Hamburgerbröden ska vara ca.9 cm i diameter.
 • Låt bröden svalna på galler!
 • Servera färska.
You might be interested:  Hur Skalar Man Kokta Ägg Lättast?

Hamburgerbröd Brioche Du behöver:

 • 2 & 1/2 dl ljummet vatten
 • 3msk ljummen standard mjölk
 • 2msk torrjäst
 • 2 & 1/2 msk strösocker
 • 2 stora ägg
 • 7 & 1/2 dl manitoba cream
 • 2 & 1/2 msk smör
 • 1 & 1/2 tsk smör
 • Sesamfrön (om önskas)

Gör så här:

 • Blanda vattnet och mjölken med jästen och sockret. Låt stå 10minuter. Samtidigt vispar du 1ägg fluffigt.
 • I en stor skål blandar du sedan mjölet och smöret med händerna (nyper det), som om du skulle göra en smuldeg. Smör skall aldrig smältas i vetedegar.
 • Blanda sedan i jästvätskan, saltet och det fluffiga ägget, blanda tills du får en deg.
 • Kör degen i köksmaskin 8-10 min eller nyp degen för hand i skålen, den kommer vara kladdigare än en vanlig deg, det ska vara så, den blir gradvis tjockare under knådning men är en lös deg överlag.
 • Forma degen till en boll och lägg under duk och jäs 2 timmar,
 • Dela sedan degen i bitar på 100gram som dom formar till bollar.
 • Lägg på en plåt med bakplåtspapper, Lägg sedan en duk över degbollarna. Låt jäsa under duken ytteligare 1-2 timmar.
 • Sätt ungen på 200c och placera en form med fingervarmt vatten i botten.
 • Vispa upp ägg nr 2 med 1tsk vatten & ev 1-2tsk bikarbonat om mörkare bröd önskas.
 • Pensla bröden rikligt men väldigt försiktigt, häll sedan på sesamfrön om du önskar det.
 • Baka tills bröden är gyllenbruna ca 15min (beroende på ugn).
 • Låt bröden svalna på galler.
 • Servera färska!

GRILLEN

 1. Själva grillandet av burgare kan delas upp i två varianter, beroende på smak och tjocklek av burgare.
 2. Det ena är att använda en gjutjärnsplatta (Stekplatta) på direkt värme i grillen och lämna ena sidan med indirekt värme, kör man smash tekniken så hettar du upp plattan riktigt rejält, lägger på bollen låter den steka lite, smashar ut den med ett kraftigt tryck, stäng sedan genast locket för att få in mer smaker, låt steka på grillen tills du fått en härlig nästan karramelliserad yta, vänd och gör om.
 3. Använder du stora burgare kan du därefter lägga burgaren på indirekt med stängt lock (gärna med rökflis).

tillvägagångs sätt nr 2 är att hetta upp grillen rejält, med stängt lock så gallret blir riktigt varmt (för snygga ränder), lägg sedan på din burgare och låta ligga 1-2min på direkt värme, vänd, stäng locket och gör om. När du har en snygg yta flytta burgaren till indirekt om det behövs (beroede på vilken tjocklek du valt).

 • Även här med stängt lock och rökflis om man vill.
 • Dressingen
 • Min personliga favorit är en variant på den kända shake-shack dressingen.
 • Något som inte nämns i den omtalde dressingens recept är att det är viktigt att Använda amerikansk ketchup & senap tex Heinz eller French´s.
 • Varför ?
 • Svensk ketchup och senap smakar väldigt långt ifrån amerikansk och dressingen får därmed oönskat en helt annan smak.
 • I orginal receptet körs denna dressing slät med stavixer, jag gillar chunky,
 • Robins Shake shack version:
 • Du behöver:
 • 1,2 Dl Majonnäs (Helst hemgjord, annars hellmans).
 • 5 skivor Felix Hambuger gurka med dill (dill picles).
 • 1msk Amerikansk Ketchup.
 • 1msk Amerikansk gul senap.
 • 1msk Sweetchili sås.
 • 0,25 Tsk vitlökspulver.
 • 0,25 Tsk paprikapulver.
 • En nypa cayennepeppar.

Tillbehören Tillbehör är en högst personlig smaksak, men några tillbehör jag ofta använder är : Picklad habanero-rödlök, felix hamburgergurka med dill, kruksallat, stekt lök, färska Jalapenjos (glöm dom på burk). karamelliserad lök,Stokes ketchup. Tryffel mayo rökt grillat bacon & BBQ sås såklart.

 • 2 st rödlökar
 • 2 dl vitvinsvinäger
 • 1/2 dl strösocker
 • 1 msk salt
 • 1 st lagerblad.
 • 1/2 finhackad färsk habanero (utan kärnor).
 1. Gör så här:
 2. Skiva rödlöken.
 3. Blanda övriga ingredienser och värm i kastrull tills sockret löst sig,
 4. lägg i rödlöken & dra av från plattan,
 5. rör om efter 5min & låt sedan svalna.
 6. Häll sedan på burk, låt stå minst 24timmar.
 7. Sweetmayo
 8. 2 dl hemslagen Majonnäs.
 9. 1 msk Johnnys sötstark senap.
 10. rör ihop ingredienserna.

Stekt lök 1 gul lök eller silverlök, skär skivor, värm upp en stekpanna med en neutral olja. lägg i löken och stek på låg värme utan att den får mycket färg, rör om ofta, tills den är önskad konsistens.

 • Karamelliserad lök
 • 2st silverlök.
 • 2msk neutral olja.
 • 1msk strösocker.
 • 1msk balsamvinäger.
 • salt & svartpeppar.

Stek löken i den neutrala oljan på låg värme 10-15minuter, den skall bli riktigt mjuk men inte få färg. Strö över sockret och en nypa salt & svartpeppar. Låt stå ett par minuter till i panna. Rör om i löken och tillsätt balsamvinäger. Låt stå 2min till och ta sedan av.

 1. Tryffel mayo
 2. 2 dl Hemslagen mayo.
 3. Riven färsk vintertryffel.
 4. Blanda ihop och låt dra innan servering.
 5. Jalapeno Ketchup
 6. 5 dl Heinz ketchup
 7. 4 st hela färska jalapenos utan kärnor.
 8. 1 msk äppelcidervinäger.
 9. Kör slätt med stavmixer & låt dra.
 10. Fler Burgarrecept
 11. (Visited 20 336 times, 4 visits today)

Previous post: Next Post: Robin Silferpil Brun 30år Driver instagramen Robins_bbqhorna Brinner för grillning och rökning. Jag började grilla ordentligt med en Weber 2012 redan då var jag mycket intresserad av matlagning,framförallt ala carte. Såg en utmaning i att ta ut ala carte på grillen, och det har jag gjort och så roligt jag haft,

På vägen snöade jag in på Hamburgare och hittade massa annat roligt,ribs,pp,pb,bc. Röka och kallröka det finns inget stop på hur roligt jag kan ha vid en grill. och apropå grill, det finns bara en sort för mig Weber 🙂 Jag grillar helst, kol men efter blindtester gjorts även med gasol så insåg jag att det går inte urskilja om det görs rätt och har därefter även tagit gasolgrillen till mitt hjärta men visst, det är något spec att få pyssla med briketterna och lägga en snake.

: BBQLovers Burgarskola
Visa hela svaret

När ska man vända hamburgare?

5. Pressa inte – Vänd bara dina burgare en gång. Låt dem ligga i fred så att de får snygga, välsmakande grillränder som lossnar lätt från gallret. Pressa inte med stekspaden – då tvingar du ut vätska som orsakar problem på grillkolen i stället för att ge dig en större smaksensation i munnen.
Visa hela svaret

Är McDonalds Halal i Sverige?

De senaste dagarna har frågan om kycklingen på McDonalds är halalslaktad fyllt restaurangerna. Och ja, det är den, sedan nyligen. Om du jobbar eller har jobbat på McDonald’s vet du att det inte är helt ovanligt med frågor om var köttet kommer ifrån och om det har slaktats uppstår när du står i kassan.

 • Men särskilt de senaste dagarna har gästerna på McDonald’s-restaurangerna frågat personalen om kycklingen är halal.
 • Detta efter att snabbmatsjätten gått ut med att all kyckling numera kommer vara 100 procent dansk, och därmed halalslaktat.
 • I och med att 95 procent av all dansk kycklig halalslaktas kommer i princip alla kycklingprodukter du köper på danska McDonald’s att vara halal.

Detta uppger Metroxpress, Detta uppger Metroxpress, Den som skiljer halal från “vanlig slakt” är att det närvarar en muslim vid halalslakten. Dessutom följer halal alla djurskyddsregler, vilket Nyheter24 har skrivit om tidigare, På Mcdonald’s i Sverige kommer kycklingen från Sverige, Holland och Tyskland där de även slaktas, i närheten av bondgårdarna.

 1. Inget av vårt kött, liksom även kycklingen, är halalslaktat, berättar Alexandra Hempel Svenonius, presschef på McDonald’s Sverige för Nyheter24.
 2. Även om svenska McDonalds använder samma leverantör som danska McDonald’s, men i dagsläget planeras inte en övergång till halalslakt.
 3. McDonald’s produkter i Sverige är inte certifierade eller märkta som halal, då varken tillverkningen i Europa eller våra restauranger uppfyller de kriterier som gäller för halal-certifiering, förklarar Hempel Svenonius.

McDonald’s meddelar att de hellre vill ställa höga kvalitetskrav på bland annat djurvård, hållbar produktion och antibiotikaanvändning. Vill du läsa mer om halalslakt i Sverige? Här kan du läsa mer om den obekväma sanningen. Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.
Visa hela svaret

Vad är det för kött i Burger King?

Så bra är hamburgerkedjorna på att använda sig av svenska råvaror Det är tidningen Land Lantbruk som undersökt varifrån hamburgerkedjornas råvaror kommer. Enligt tidningen är svenska Max den enda kedjan som erbjuder 100 procent svenskt nötkött i sina hamburgare.

Här använder man även svensk kyckling och bacon. På McDonalds kommer 45 procent av köttet från Sverige, medan resten kommer från Polen. I Burger Kings hamburgare finns inget svenskt kött, hamburgerkedjan köper in allt sitt nötkött från Italien, Tyskland och Frankrike. På Sibylla är cirka 65 procent av den köttråvara som används i produktionen från Sverige, resten importeras från Finland, Tyskland, Danmark, Holland och Irland.

Ingen av kedjorna använder sig av svensk potatis till sina pommes frites. Orsaken uppges vara att det saknas svensk potatis i tillräckliga volymer, samt att den svenska potatisen är för söt. Däremot serverar samtliga kedjor svensk ekologisk mjölk och under sommaren även svenska grönsaker.
Visa hela svaret

You might be interested:  Bäst I Test Smoothie Mixer?

Har McDonalds bytt bröd?

Ärtprotein i McDonalds hamburgerbröd september 2022. Hamburgerkedjan McDonalds kommer från och med i höst tillsätta en glaze på sina hamburgerbröd i det ordinarie sortimentet. Glazen innehåller ärtprotein, vilket kan orsaka allergiska reaktioner. Ärtprotein, liksom ärtstärkelse, används framför allt i vegetariska produkter, men också i dryck, hamburgare, korv och leverpastej samt i glutenfri pasta.

Enligt Livsmedelsverket har flera fall av allergiska reaktioner rapporterats när personer som är allergiska oavsiktligt ätit produkter med ärtprotein. För många med matallergi är ett besök på en hamburgerkedja ofta det enklaste – och upplevs som relativt säkert. Inte minst när man är på resa; det är lätt att hålla koll på vad man kan äta när grundmenyn ser likadan ut världen över.

Men är man allergisk mot ärtprotein och brukar besöka McDonalds finns nu anledning att se upp. Varför tillsätter ni ärtprotein i brödet, McDonalds? – Den här glazen har använts på flera olika bröd till kampanjprodukter genom åren. Glazen gör att brödet håller värmen bättre vilket gör hamburgaren godare.

 1. Det som är nytt är att vi nu har det på bröden i det ordinarie sortimentet.
 2. Den här typen av glaze är vanlig på “premium-bröd” både på andra restauranger och i detaljhandeln.
 3. Alla restauranger kommer att byta till bröd med glaze under september och oktober, säger Henrik Nerell, presschef på McDonalds.

Information om ändringen ska finnas på menytavlor i restaurangerna, i McDonalds-appen och på hemsidan. På hemsidan behöver man dock klicka sig in på respektive hamburgare för att få fram förteckning över ingredienser och lista över allergener. Hur tänker ni generellt kring allergi och det faktum att många med matallergi går till McDonalds för att det är “ett säkert kort”? – Är man allergisk är det förstås alltid viktigt att kontrollera matens innehåll, oavsett vilken restaurang som besöks.

 • Allergiker kan även fortsättningsvis känna sig trygga på McDonald’s då vi har utförlig information om ingredienser, allergener och näringsinnehåll för alla våra produkter både på vår hemsida, i appen och även i kassasystemet.
 • För vissa innebär dock ändringen ett stopp för besök på restaurangkedjan: – Vi har alltid haft McDonalds som ett säkert kort på semestrar, nu kommer detta tyvärr behöva ändras och vi kommer få svårare att hitta mat under resor.

Detta drabbar min familj och jag kan tänka mig att det drabbar otroligt många andra också, skriver en läsare i ett mejl till Allergia. : Ärtprotein i McDonalds hamburgerbröd
Visa hela svaret

Hur mycket fett ska man ha i hamburgare?

1. Mal ditt eget kött – Du kanske tänker att det känns överambitiöst och tidsödslande att mala egen färs istället för att gå till affären och köpa färdigmald, men faktum är att detta är det absolut enklaste sättet att ta burgarna till nästa nivå. Inget annat kräver så lite ansträngning för så stor belöning i slutändan.

 1. Hamburgarna blir oslagbart goda med egenmald färs, kanske bidrar det att man känner sig lite stolt över att ha gjort något helt från grunden.
 2. Fördelen med att mala själv är dels att du får 100% koll på vad som ingår i din färs vilket i tider av tillsatser och e-ämnen är viktigare än någonsin, men också att man enklare kan få till en fetare färs.

Just fetthalten är oerhört viktigt för att en hamburgare ska bli så saftig som möjligt. En vanlig rekommendation är att försöka ha en fetthalt på mellan 20-25%. En optimal färs ska alltså innehålla en fjärdedels fett. Högrev, som är det kanske vanligaste stycket att använda till hamburgerfärs innehåller runt 20% fett.

 • Vill man utöver högrev använda ett magrare kött kan det därför vara en bra idé att tillsätta lite fett, till exempel i form av sidfläsk.
 • Rökt sidfläsk kan ge färsen en härlig rökkaraktär.
 • Innan man maler färsen i köttkvarnen bör man skära upp köttet i bitar som passar kvarnen och även försöka använda ganska kallt kött.

Färsen håller ihop bättre när köttet mals kallt, dock ska det inte vara fryst. Om man vill ha en mer finmald färs man man köra den två gånger i köttkvarnen. Det finns en rad olika sorters köttkvarnar man kan använda;
Visa hela svaret

Varför faller hamburgarna isär?

Hamburgerdressing: –

 • 2 inlagda gurkor, skivade
 • 2 gula lökar, hackade, en rå och en stekt
 • senap
 • ketchup
 1. Rör samman färsen med saltet. Saltet binder färsen, så faller hamburgarna inte isär på grillen.
 2. Forma 4 stora hamburgare. Pensla dem med lite olja och krydda med pepparsorterna.
 3. Grilla hamburgarna över grå glödbädd i 5-7 minuter per sida, eller stek i panna motsvarande tid. Servera med tillbehören.

: Den klassiska hamburgaren
Visa hela svaret

Vad består en hamburgare från Mc Donalds av?

100 % rent nötkött, lök, inlagd gurka, senap och ketchup. Allt i ett varmt nyrostat bröd. Helt enkelt vår klassiska hamburgare.
Visa hela svaret

Vilken är världens godaste hamburgare?

Du som gillar riktigt goda hamburgare gör rätt i att boka in ett besök till USA inom kort. När sajten The Burger Guide listar världens 50 godaste burgare upptar de amerikanska restaurangerna nästan hälften av platserna – men det finns även ett svenskt ställe med bland de utnämnda. Här hittar du hela listan! Hur Bygger Man En Hamburgare Restaurangen Au Cheval i Chicago världens godaste burgare enligt The Burger Guide. (Foto: Auchevalchicago.com) Världens godaste burgare finns på Au Cheval i Chicago där du ska beställa din burgare med ägg och bacon för den allra bästa upplevelsen, enligt testpanelen från The Burger Guide,

Av de sammanlagt 50 restaurangerna på listan ligger (inte helt överraskande) hela 24 stycken i USA. England, närmare bestämt London, är också välrepresenterade med sina tio restauranger på listan. På plats 31 hittar vi dessutom ett svenskt. Populära Flippin Burgers går inte bara hem i Sverige utan även utanför landets gränser.

Här nedanför finns hela listan från plats 1 till 50. Dags att boka en matresa snart? Topp 5 – De bästa hamburgarna i världen 1. Au Cheval – Chicago, USA Utdrag ur vinnarmotiveringen: ” Au Chevals burgare är en mix av saftigt och mört kött, smält ost, ägg och tjocka skivor bacon i en rik, geggig och fullständigt transformerande burgarupplevelse.

Jag gjorde slut på den här burgaren snabbare än vad min servitris kunde förstå. Kombinationen av saftig biff och krämig ost tillsammans med det mjuka och fluffiga brödet gör att den här burgaren smälter i munnen.” 2. Patty Bun – London, England 3. Kuma’s Corner – Chicago, USA 4. Lucky Chip – London, England 5.

The Oakwood Canadian – Vancouver, Kanada Plats 6-50 6. Burger Bear – London, England 7. Fergburger – Queenstown, Nya Zeeland 8. PNY – Paris, Frankrike 9. Holeman & Finch – Atlanta, USA 10. Chur Burger – Sydney, Australien 11. Mother Flipper – London, England 12.

MEATmarket – London, England 13. The Attic Ale House – Arizona, USA 14. Rustic Canyon – Santa Monica, USA 15. Mary’s – Sydney, Australien 16. The Company Burger – New Orleans, USA 17. Honey Salt – Las Vegas, USA 18. Restaurant Ritz – San Paolo, Brasilien 19. Pono Burger – Santa Monica, USA 20. Elliot’s – London, England 21.

Bleeker Street – London, England 22. Beeftro – Moskva, Ryssland 23. Miller’s Bar – Michigan, USA 24. Lockdown – Chicago, USA 25. The Royale Brothers – Melbourne, Australien 26. David Burke Kitchen – New York, USA 27. Alfred and Constance – Queensland, Australien 28.

 1. Burger Theory – Adelaide, Australien 29.
 2. Authentic – Tokyo, Japan 30.
 3. Blacow – Tokyo, Japan 31.
 4. Flippin’ Burgers – Stockholm, Sverige Läs mer: Guide till Stockholm 8 bästa hamburgerställen 32.
 5. Royale Eatery – Kapstaden, Sydafrika 33.
 6. BurGR – Las Vegas, USA 34.
 7. Swine Southern Table – Florida, USA 35.
 8. Edzo – Illinois, USA 36.

Apple Pan – Los Angeles, USA 37. Father’s Office – Los Angeles, USA 38. Lunchbox Laboratory – Washington, USA 39. Minetta Tavern – New York, USA 40. Nopa – San Francisco, USA 41. The Oxo Bar – London, England 42. Wenlock & Essex – London, England 43. The Little Owl – New York, USA 44.
Visa hela svaret

Hur kan max säga Sveriges godaste hamburgare?

MAX står återigen som stolt vinnare i ISI Wissing stora undersökning ‘ Sveriges godaste hamburgare ‘. Max får hela 32% av rösterna, och placerar sig därmed klart före McDonald’s (18%), Burger King (15%) och Sibylla (15%). Undersökningen gjordes på ett riksrepresentativt urval med över 1000 respondenter.
Visa hela svaret

Hur får man hamburgare att inte krympa?

Hamburgare Hamburgare är allas favorit snabbmat, men hemmagjorda burgare har det där lilla extra. Härligt saftiga och goda. Variera tillbehören efter vad du själv gillar till dina burgare. Mitt fiffiga knep för att få en snygg form är att pressa dem med en potatispress när jag steker dem. De krymper inte lika mycket och blir finare. 10 st burgare 1 kg köttfärs av valfri sort 1 gul lök 1 msk paprikapulver Salt & svartpeppar 1 msk dijonsenap eller vanlig senap Coleslawsallad- recept Hamburgerbröd- recept Hamburgerdressing – recept Gör såhär: Lägg löken i matberedare och mixa tills den blir helt malen.

 1. Går även att riva på den fina sidan av rivjärnet.
 2. Blanda köttfärsen med alla ingredienser.
 3. Låt gärna färsen stå minst 1 timme i kylen innan den ska stekas.
 4. Detta för att smakerna ska blandas samman ordentligt.
 5. Men inte nödvändigt om du inte har tid.
 6. Innan färsen ska tillagas låter du den stå en stund i rumstemperatur.

Ta en stor bit färs, forma till en boll och platta sedan ut den. Fukta händerna lätt så formas de lättare. Eller forma burgarna i en hamburgerform. Lägg i en het stekpanna med olja på hög värme, tryck burgaren med en stekspade eller en potatispress (se bild) samtidigt som du steker dem.
Visa hela svaret