Hur Länge Kan En Tårta Stå I Kylen?


Hur Länge Kan En Tårta Stå I Kylen
Frågor om tårtor Hur långt i förväg kan man göra tårtan? Vanligtvis gör man tårtan dagen innan servering. Men det är många som gör den redan två dagar före. Det man bör tänka på är att gräddfyllningen i tårtan håller kortare tid efteråt, helt logiskt. En färdig tårta som hålls kyld kan hålla i 4-5 dagar utan problem.

  1. Hur länge kan man förvara en färdig tårta? En färdig tårta som hålls kyld kan utan problem hålla upp till 4-5 dagar.
  2. An tårtan stå framme innan den serveras? En tårta som stått väl kyld i många timmar före servering klarar utan problem att stå framme någon timme innan servering.
  3. Det man dock bör ha i åtanke är att ju längre den står framme i rumstemperatur desto kortare blir hållbarheten efteråt.

Måste man stryka upp tårtan med smörkräm innan man lägger på sugarpaste eller marsipan? Om man skall göra tårtan dagen innan brukar vi rekommendera att man lägger en under eller för att undvika att denna börjar svettas. Skall den ätas samma dag eller några timmar senare brukar det inte vara några problem att hoppa äver smörkrämen.

För att läsa lite mer om varför man inte bör lägga sugarpaste eller marsipan direkt på grädde – Hur skall jag göra för att fyllningen inte skall rinna över? Det bästa är att använda någon form av – eller en gräddfyllning med gelatin för att fylla tårtan. Om man dessutom fyller tårtan i bakformen man bakat den i och låter den stå några timmar i kylen innan man klär den så håller den bättre.

Om du använder att fylla i – lägg först i en ren plastpåse så du sen får ut tårtan ur formen. Genom att lägga en ring med i utkanten på tårtbotten, i varje lager så hjälper det också till att hålla ihop fyllningen. Om du dessutom spacklar tårtan med smörkräm i flera lager och mellan varje lager kyler den i kylskåp blir den betydligt stabilare.

Hur beräknar jag hur många bitar en tårta räcker till? Vi har gjort en tabell med beräkning på ungefär hur många tårtbitar man får ut på en viss storlek på tårta. för att komma till tabellen. Hur många bitar räcker en långpannetårta till? En normal långpannetårta räcker till ca 40-45 personer, under förutsättning att tårtan är minst 7 cm hög.

För att läsa mer hur många bitar olika storlekar på tårta räcker till – Det är bra att ha med i beräkningen att det numera finns många olika typer av ugnar och de är oftast mindre än de var förr, vilket gör att en långpannetårta kan variera i storlek.

  • Vad är vegetable shortening? Vegetable shortening är ett vitt, vegetabiliskt fett som används i många amerikanska och engelska recept.
  • Det kan vara lite svårt att få tag på i Sverige men i en del specialbutiker kan man hitta det som kallas som är just vegetable shortening.
  • En del brukar byta ut det mot cocosfett.

Det fungerar någorlunda även om det inte har riktigt samma egenskaper och dessutom har lite kraftigare smak. Hur gör man när man skall ställa ett tungt brudpar på tårtan? Vissa kan vara lite tunga. Men det utgör inget problem att ställa dem på en tårta i alla fall.

Det man kan göra är att man sätter i ett par grillpinnar under brudparet för att undvika att det skall sjunka genom tårtan. Det är dock viktigt att man ser till att de blir lika höga så brudparet inte hamnar snett. För att sätta fast brudparet ytterligare kan man spritsa dit lite fast kristyr under som lim.

Hur får jag ut tårtbotten ur en hel bakform som inte är en springform? Det är inga problem att få ut tårtbotten ur en utan löstagbara kanter. När du tar den ur ugnen – låt den stå till sig 3-4 minuter. Håll därefter bakformen på högkant och rulla försiktigt runt den tills den har släppt från kanterna.

  1. Sjtälp upp tårtbotten.
  2. Tips: Om du har t ex en bakform på 24 cm och du egentligen skulle behöva en tårtbotten på 22 cm, kan du bara fortsätta rulla bakformen på högkant så krymper tårtbotten i diameter.
  3. Med rulla menar vi att du håller bakformen med båda händerna och snurrar bakformen t ex medsols.
  4. Hur fäster jag blommor på sidan av tårtan? Blommor som skall sitta på sidan av en tårta är bäst att fästa med kristyr.

Enbart ätbart lim håller inte. Tyngre blommor som t ex rosor kan också fästas med en bit spaghetti i rosen som man sedan sticker i sidan av tårtan. kan man använda till att fästa blommor ovanpå tårtan eller för att limma ihop sk sugarflowers, marsipanrosor eller sockerfigurer.
Visa hela svaret

Hur länge håller prinsesstårta i kylskåpet?

Hur länge håller en prinsesstårta? – Prinsesstårtan kan du förvara i kylen i ett par dygn, men den går även utmärkt att frysa in om den inte ska ätas på en gång. Låt den tina långsamt i kylskåp när du tar ut den ur frysen och pudra på florsockret innan servering.
Visa hela svaret

Hur länge håller en gräddtårta i frysen?

Så länge håller maten i frysen Vi har väl alla hittat något ledset paket längst in i frysen med en fisk eller köttbit som har blivit torr och trist. Det är lätt hänt att maten blir liggande för länge. Det finns några saker att tänka på som gör att den håller sig bättre.

Det du ska frysa ska vara kallt när du stoppar in det i frysen, och en vända i kylskåpet först är bra. Maten ska förpackas lufttätt, i burk eller påse. Om fukt eller syre kommer in i förpackningen förstörs vitaminerna, och den frysta varan kan härskna. Feta livsmedel, som till exempel lax, härsknar lättare än andra.

När du ska äta mat som har varit fryst – tina den i kylskåpet över natten. När livsmedel får tina långsamt behåller det mer av sin struktur och vätska. Tinade varor bör du inte frysa in igen. Men om du har fryst in en råvara, till exempel kött eller fisk, kan du mycket väl tillaga den och sedan frysa in den igen.

  • Hållbarheten för olika livsmedel varierar.
  • Längst håller magert kött och mager fisk, samt frukt och bär.
  • Som alltid när du ska äta något gäller det att lukta på varan.
  • Luktar den fräscht är den okej att laga till.
  • I rutan nedan finns ungefärliga tider för hur länge du kan förvara olika varor i frysen.
  • Öttfärs och charkvaror: 2–3 månader Fet fisk, till exempel lax: 2–3 månader Kakor, tårtor och bullar med fett i: 3 månader Ska du dekorera en tårta med grädde eller gelé, så frys enbart bottnarna och vänta med att göra färdigt tårtan tills de har tinat.
You might be interested:  Ägg Och Honung I Håret?

Vispad grädde kan bli grynig och gelé kan bli rinnig om du fryser dem. Mousse går dock bra att frysa.

  • Fläskkött: 4 månader
  • Fetare kött, till exempel högrev och lamm: 6 månader
  • Mager fisk, till exempel torsk: 6–12 månader
  • Magert kött, till exempel vilt och kycklingfiléer: 12 månader
  • Bär och frukt, till exempel vinbär och blåbär: 12 månader
  • Grönsaker: 12 månader Bör förvällas några minuter i kokande vatten före infrysning för att behålla näringsämnen och smak.
  • Matbröd: 12 månader Grovt bröd, till exempel råglimpor, bör mogna någon dag innan du fryser in dem.

Håller sig längre om man sockrar dem lite före infrysning.

  • Få tillgång till alla våra faktabaserade tester och granskningar
  • Saklig och tillgänglig hjälp i vardagen
  • Oberoende – Du kan lita på oss
  1. Från 59 kr/mån
  2. Du kan avsluta när du vill.

: Så länge håller maten i frysen
Visa hela svaret

Kan man frysa in en tårta?

Frysa kakor och bakverk Det är många gånger i livet som man behöver fundera över att frysa det som man har bakat. Om man förbereder inför en fest eller ett kalas, om man fått en massa fika över eller om man helt enkelt bara vill ha ett litet lager att ta fram vid oväntat besök eller sötsug.

  • Regeln är att de allra flesta bakverken går att frysa men beroende på bakverk så behöver man tänka lite olika när det kommer till hur man fryser och hur länge det kan ligga i frysen utan att bli dåligt.
  • Först och främst behöver bakverken ha svalnat helt och hållet innan du packar och fryser dem.
  • En viktig tumregel är att ju fetare bakverket är desto kortade tid kan det förvaras i frysen.

Fett härsknar med tiden och frysningen fördröjer den här processen i upp till tre månader. Frysa tårtor Det går utmärkt att frysa hela tårtor som de är men det är viktigt att tänka på hur du förvarar dem vid nedfrysning och upptining. Förvara tårtan i en luftig tårtkartong i frysen och låt den ta god tid på sig att tina i kylskåpet i kartongen.

  1. Gärna med ett glas bakpulver bredvid.
  2. Allt detta hjälper till så att du slipper en svettig tårta när upptiningen är klar.
  3. Frysa bakverk med choklad På tal om bakverk som svettas så gäller det även chokladdoppade sådanna.
  4. Här finns det egentligen ingen utväg annat än att helt enkelt leva med att de är svettiga efter upptining eller spara chokladdoppandet allteftersom du tinar upp och ska servera.

Frysa småkakor Småkakor är nog det allra enklaste och mest problemfria bakverk att frysa in. Du packeterar de bäst genom att placera de i någon form av låda/burk med bakplåtspapper eller liknande mellan varje lager. De allra flesta småkakor är smörbaserade och därför gäller här 3-månadersregeln för hur länge de kan förvaras.

Frysa mjuka kakor Även mjuka kakor utan glasyr eller frosting är väldigt enkla att frysa in. Hel eller delad i bitar spelar ingen roll. Bara att låta svalna efter gräddning. Plasta in eller packa i en låda/burk och förvara i frysen! Är kakan toppad med smörbaserad frosting eller glasyr är det samma tänk vad gäller frysningstiden som för småkakor.

Frysa in ogräddat Det finns två saker som jag brukar frysa in ogräddade för att sedan ta ut vid behov och grädda enstaka portioner av. och, Chocolate chip cookies fryser du enklast in efter det att du format degen till bollar. Fördela bollarna på en plåt med bakplåtspapper och låt de stå framme någon timme innan gräddning.
Visa hela svaret

Hur länge kan man ha prinsesstårta i frysen?

När maten fryser rör sig molekyler långsamt, vilket leder till att mikroorganismer inte orkar föröka sig. Rent teoretiskt kan man förvara maten hur länge som helst i frysen utan att den blir farligt att äta. Det gäller även för livsmedel som är tillagade.
Visa hela svaret

Hur länge kan man ha mousse i kylen?

Gör chokladmousse så här: –

  1. Smält chokladen försiktigt och låt svalna till under 65°C (annars kan äggulorna koagulera och det blir en tjock smet i nästa steg även om det går att rädda upp). Tips: Värm på chokladen tills drygt hälften har smält, sedan kan resten av chokladen smälta av befintlig värme.
    • 100 g mörk choklad
  2. Rör ner äggulorna en i taget. Rör ordentligt mellan varje. (Om chokladen är för varm så kan det hända att att smeten tjocknar när man rör i äggulorna. Det är som tur är enkelt att rädda upp genom att röra i kall ovispad vispgrädde. Rör i så mycket vispgrädde att det det blir en krämig och fin konsistens.)
    • 2 st äggulor

    Äggula i smält choklad.

  3. Frivillig smaksättning: Rör ev. ner kaffe och ev. florsocker eller ev. annan smaksättning. (Om man använder en god choklad så blir det gott även utan smaksättning, men så klart kan det bli ännu godare med smaksättning beroende på vad man gillar.)
    • ev.0,5 dl starkt kaffe
    • ev.3 msk florsocker
  4. Låt chokladsmeten svalna, den ska vara ljummen (om den inte redan är det). Vispa grädden, inte för hårt, och rör ner den i smeten till en jämn smet.
    • 2,5 dl vispgrädde
  5. Fördela chokladmoussen i portionsglas och ställ in i kylen minst en timme. Chokladmousse i portionsglas.
  6. Vid servering: Garnera med färska bär eller frukt eller varför inte hackad mandel, nötter eller chokladströssel.

Planeringstips: Gör gärna chokladmoussen 1-3 dagar före servering och förvara i kylskåp. Hållbarhet och förvaring: Håller sig minst 5 dygn i kylskåp. | Efterrätter | Glutenfritt | E-postadress: Det är frivilligt att ange sin epostadress. Din epostadress visas ej ! Du behöver inte oroa dig för SPAM! Din epostadress används till att:

  • skicka svar till dig
  • visa din avatar om du har en registrerad avatar på gravatar.com

Kontroll Kontrollen är till för att motverka spam och automatiska postningar. Vill du ha svar? Prenumerera på svar Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd. Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut. ✏️ Skrivet av 2022-01-25 09:26 jätte kulinarisk maträtt. ✏️ Skrivet av Sion 2021-03-09 21:19 Så om du tar bort ägget & inte vispar grädden. Så får du chokladtryffel istället? 😮 😀 www.recepten.se/recept/chokladtryffel.html ✏️ Skrivet av S E R A F I N A 2020-12-04 20:43 Man kan också ha i lite mjölk om man bara har 2,5dl grädde ✏️ Skrivet av Margaretha Pedersen 2020-10-28 21:06 Hej! Undrar om du prövat att göra moussen i en stor bunke dagen innan den ska ätas och sedan spritsat ut i små skålar precis innan de ska ätas? ✏️ Skrivet av Mamma 2020-08-14 12:59 Hej på dig
Visa hela svaret

Kan man frysa tårta med mousse?

Moussetårtor har blivit otroligt populärt och har blivit något av en trend som också verkar vara här för att stanna. En riktigt god moussetårta med en seg eller krispig botten ihop med en mjuk och len mousse av goda smaker brukar ta de flesta smaklökarna till himmelriket.
Visa hela svaret

Kan man ställa in Marängsmet i kylen?

Hur lyckas jag med marängen? Publicerad: 23 oktober 2007 Uppdaterad: 5 november 2019 Hej Tina, Jag fullkomligt älskar citronmarängpaj, men de senaste gångerna jag gjort den så blir inte riktigt bra. Den vätskar sig och rinner ut och det ser oaptitligt ut. Det händer bara ibland och jag vet inte vad jag gör annorlunda. För mycket/lite socker? Vispat för länge?

Tacksam för alla tips!Mvh MalinHej Malin

Min stora favorit också! Jag gör varmvispad maräng. Det blir jättebra! 4 äggvitor 2½ dl socker Rivet skal från ½ citron Koka upp ett vattenbad. Häll socker, äggvita och citronskal i en passande glasskål. Ställ glasskålen i vattenbadet och vispa tills sockret löst sig.
Visa hela svaret

Hur länge klarar sig tårta?

Frågor om tårtor Hur långt i förväg kan man göra tårtan? Vanligtvis gör man tårtan dagen innan servering. Men det är många som gör den redan två dagar före. Det man bör tänka på är att gräddfyllningen i tårtan håller kortare tid efteråt, helt logiskt. En färdig tårta som hålls kyld kan hålla i 4-5 dagar utan problem.

  1. Hur länge kan man förvara en färdig tårta? En färdig tårta som hålls kyld kan utan problem hålla upp till 4-5 dagar.
  2. An tårtan stå framme innan den serveras? En tårta som stått väl kyld i många timmar före servering klarar utan problem att stå framme någon timme innan servering.
  3. Det man dock bör ha i åtanke är att ju längre den står framme i rumstemperatur desto kortare blir hållbarheten efteråt.

Måste man stryka upp tårtan med smörkräm innan man lägger på sugarpaste eller marsipan? Om man skall göra tårtan dagen innan brukar vi rekommendera att man lägger en under eller för att undvika att denna börjar svettas. Skall den ätas samma dag eller några timmar senare brukar det inte vara några problem att hoppa äver smörkrämen.

För att läsa lite mer om varför man inte bör lägga sugarpaste eller marsipan direkt på grädde – Hur skall jag göra för att fyllningen inte skall rinna över? Det bästa är att använda någon form av – eller en gräddfyllning med gelatin för att fylla tårtan. Om man dessutom fyller tårtan i bakformen man bakat den i och låter den stå några timmar i kylen innan man klär den så håller den bättre.

Om du använder att fylla i – lägg först i en ren plastpåse så du sen får ut tårtan ur formen. Genom att lägga en ring med i utkanten på tårtbotten, i varje lager så hjälper det också till att hålla ihop fyllningen. Om du dessutom spacklar tårtan med smörkräm i flera lager och mellan varje lager kyler den i kylskåp blir den betydligt stabilare.

  1. Hur beräknar jag hur många bitar en tårta räcker till? Vi har gjort en tabell med beräkning på ungefär hur många tårtbitar man får ut på en viss storlek på tårta.
  2. För att komma till tabellen.
  3. Hur många bitar räcker en långpannetårta till? En normal långpannetårta räcker till ca 40-45 personer, under förutsättning att tårtan är minst 7 cm hög.

För att läsa mer hur många bitar olika storlekar på tårta räcker till – Det är bra att ha med i beräkningen att det numera finns många olika typer av ugnar och de är oftast mindre än de var förr, vilket gör att en långpannetårta kan variera i storlek.

  • Vad är vegetable shortening? Vegetable shortening är ett vitt, vegetabiliskt fett som används i många amerikanska och engelska recept.
  • Det kan vara lite svårt att få tag på i Sverige men i en del specialbutiker kan man hitta det som kallas som är just vegetable shortening.
  • En del brukar byta ut det mot cocosfett.

Det fungerar någorlunda även om det inte har riktigt samma egenskaper och dessutom har lite kraftigare smak. Hur gör man när man skall ställa ett tungt brudpar på tårtan? Vissa kan vara lite tunga. Men det utgör inget problem att ställa dem på en tårta i alla fall.

  1. Det man kan göra är att man sätter i ett par grillpinnar under brudparet för att undvika att det skall sjunka genom tårtan.
  2. Det är dock viktigt att man ser till att de blir lika höga så brudparet inte hamnar snett.
  3. För att sätta fast brudparet ytterligare kan man spritsa dit lite fast kristyr under som lim.

Hur får jag ut tårtbotten ur en hel bakform som inte är en springform? Det är inga problem att få ut tårtbotten ur en utan löstagbara kanter. När du tar den ur ugnen – låt den stå till sig 3-4 minuter. Håll därefter bakformen på högkant och rulla försiktigt runt den tills den har släppt från kanterna.

  1. Sjtälp upp tårtbotten.
  2. Tips: Om du har t ex en bakform på 24 cm och du egentligen skulle behöva en tårtbotten på 22 cm, kan du bara fortsätta rulla bakformen på högkant så krymper tårtbotten i diameter.
  3. Med rulla menar vi att du håller bakformen med båda händerna och snurrar bakformen t ex medsols.
  4. Hur fäster jag blommor på sidan av tårtan? Blommor som skall sitta på sidan av en tårta är bäst att fästa med kristyr.

Enbart ätbart lim håller inte. Tyngre blommor som t ex rosor kan också fästas med en bit spaghetti i rosen som man sedan sticker i sidan av tårtan. kan man använda till att fästa blommor ovanpå tårtan eller för att limma ihop sk sugarflowers, marsipanrosor eller sockerfigurer.
Visa hela svaret

Vad är det för skillnad på Operatårta och prinsesstårta?

Namn och varianter – Prinsesstårta, ibland stavat princesstårta, har historiskt sett eller i varianter kallats grön tårta, regenttårta och operatårta, Varianter med andra färger på marsipanöverdraget kan få namn som prinstårta, och ibland Carl Gustaf-tårta med gult marsipanöverdrag.

En groda är en bakelse som (förutom lite smörkräm) är ett slags mindre prinsesstårta dekorerad så att den liknar ett grodansikte, där ett snitt i marsipanen blir till mun. Översta lagret i en prinsesstårta ska bestå av endast vispad grädde. Ofta ser man varianter med sylt i det undre lagret, men då är det egentligen inte en prinsesstårta, utan en operatårta,

En teori till att tårtan kallas prinsesstårta är att prinsessorna, som hushållsläraren Jenny Åkerström undervisade, skulle ha varit speciellt förtjusta i den. En annan teori är kopplingen till prinsessmandel, som under andra hälften av 1800-talet och första halvan av 1900-talet salufördes som den finaste mandelsorten.
Visa hela svaret

Hur långe håller tårta?

Frågor om tårtor Hur långt i förväg kan man göra tårtan? Vanligtvis gör man tårtan dagen innan servering. Men det är många som gör den redan två dagar före. Det man bör tänka på är att gräddfyllningen i tårtan håller kortare tid efteråt, helt logiskt. En färdig tårta som hålls kyld kan hålla i 4-5 dagar utan problem.

Hur länge kan man förvara en färdig tårta? En färdig tårta som hålls kyld kan utan problem hålla upp till 4-5 dagar. Kan tårtan stå framme innan den serveras? En tårta som stått väl kyld i många timmar före servering klarar utan problem att stå framme någon timme innan servering. Det man dock bör ha i åtanke är att ju längre den står framme i rumstemperatur desto kortare blir hållbarheten efteråt.

Måste man stryka upp tårtan med smörkräm innan man lägger på sugarpaste eller marsipan? Om man skall göra tårtan dagen innan brukar vi rekommendera att man lägger en under eller för att undvika att denna börjar svettas. Skall den ätas samma dag eller några timmar senare brukar det inte vara några problem att hoppa äver smörkrämen.

För att läsa lite mer om varför man inte bör lägga sugarpaste eller marsipan direkt på grädde – Hur skall jag göra för att fyllningen inte skall rinna över? Det bästa är att använda någon form av – eller en gräddfyllning med gelatin för att fylla tårtan. Om man dessutom fyller tårtan i bakformen man bakat den i och låter den stå några timmar i kylen innan man klär den så håller den bättre.

Om du använder att fylla i – lägg först i en ren plastpåse så du sen får ut tårtan ur formen. Genom att lägga en ring med i utkanten på tårtbotten, i varje lager så hjälper det också till att hålla ihop fyllningen. Om du dessutom spacklar tårtan med smörkräm i flera lager och mellan varje lager kyler den i kylskåp blir den betydligt stabilare.

Hur beräknar jag hur många bitar en tårta räcker till? Vi har gjort en tabell med beräkning på ungefär hur många tårtbitar man får ut på en viss storlek på tårta. för att komma till tabellen. Hur många bitar räcker en långpannetårta till? En normal långpannetårta räcker till ca 40-45 personer, under förutsättning att tårtan är minst 7 cm hög.

För att läsa mer hur många bitar olika storlekar på tårta räcker till – Det är bra att ha med i beräkningen att det numera finns många olika typer av ugnar och de är oftast mindre än de var förr, vilket gör att en långpannetårta kan variera i storlek.

Vad är vegetable shortening? Vegetable shortening är ett vitt, vegetabiliskt fett som används i många amerikanska och engelska recept. Det kan vara lite svårt att få tag på i Sverige men i en del specialbutiker kan man hitta det som kallas som är just vegetable shortening. En del brukar byta ut det mot cocosfett.

Det fungerar någorlunda även om det inte har riktigt samma egenskaper och dessutom har lite kraftigare smak. Hur gör man när man skall ställa ett tungt brudpar på tårtan? Vissa kan vara lite tunga. Men det utgör inget problem att ställa dem på en tårta i alla fall.

  1. Det man kan göra är att man sätter i ett par grillpinnar under brudparet för att undvika att det skall sjunka genom tårtan.
  2. Det är dock viktigt att man ser till att de blir lika höga så brudparet inte hamnar snett.
  3. För att sätta fast brudparet ytterligare kan man spritsa dit lite fast kristyr under som lim.

Hur får jag ut tårtbotten ur en hel bakform som inte är en springform? Det är inga problem att få ut tårtbotten ur en utan löstagbara kanter. När du tar den ur ugnen – låt den stå till sig 3-4 minuter. Håll därefter bakformen på högkant och rulla försiktigt runt den tills den har släppt från kanterna.

  • Sjtälp upp tårtbotten.
  • Tips: Om du har t ex en bakform på 24 cm och du egentligen skulle behöva en tårtbotten på 22 cm, kan du bara fortsätta rulla bakformen på högkant så krymper tårtbotten i diameter.
  • Med rulla menar vi att du håller bakformen med båda händerna och snurrar bakformen t ex medsols.
  • Hur fäster jag blommor på sidan av tårtan? Blommor som skall sitta på sidan av en tårta är bäst att fästa med kristyr.

Enbart ätbart lim håller inte. Tyngre blommor som t ex rosor kan också fästas med en bit spaghetti i rosen som man sedan sticker i sidan av tårtan. kan man använda till att fästa blommor ovanpå tårtan eller för att limma ihop sk sugarflowers, marsipanrosor eller sockerfigurer.
Visa hela svaret

Hur länge håller sig bakverk i kylen?

Tigerkakan kan du nog ha i en vecka, tror jag. Kanske längre om du lägger den i kylen och bara tar fram en skiva när du ska äta av den.
Visa hela svaret

Hur länge ska fryst prinsesstårta Tina?

Tiden för upptining i rumstemperatur är ca 4 timmar, i kylskåp ca 5 timmar.
Visa hela svaret